Judetul Tulcea, din nou sub amenintarea dronelor rusesti. A fost emis mesaj RO-Alert, iar doua avioane F-16 romanesti au fost ridicate de la sol

news

drone rusesti, Tulcea, mesaj RO-Alert

Un mesaj RO-Alert a fost transmis, miercuri seara, pentru zona de nord-est a judetului Tulcea, cetatenii fiind avertizati ca exista posibilitatea caderii unor obiecte in zona granitei cu Ucraina.

Oamenii au fost sfatuiti sa se adaposteasca in beciuri sau sa ramana in casa, departe de geamuri si pereti exteriori. Ministerul Apararii Nationale (MApN) a precizat ca sistemele radar au indicat doua tinte aeriene, una care a evoluat spre municipiul Tulcea, iar cealalta catre judetul Constanta si apoi spre Jurilovca (Tulcea), in ambele cazuri semnalul radar fiind pierdut.

Doua avioane F-16 au decolat pentru a monitoriza situatia, dar nu a existat contact vizual cu tintele aeriene. „Din datele disponibile la acest moment, nu a fost indicata probabilitatea existentei unei zone de impact pe teritoriul national”, a aratat MApn, adaugand ca joi se vor face cercetari in zonele unde s-a pierdut semnalul radar.

Potrivit MApN, citat de News.ro, miercuri, in jurul orei 20.45, sistemul de supraveghere radar al Armatei Romaniei a indicat o tinta aeriana in proximitatea frontierei dintre Romania si Ucraina, in zona Bratului Chilia, in apropierea localitatii Chilia Veche, judetul Tulcea.

”Radarele au urmarit in permanenta traseul tintei, care a evoluat catre municipiul Tulcea, semnalul radar cu aceasta tinta fiind pierdut in jurul orei 21.00, la 12 km NE de localitatea mentionata. In jurul orei 21.20, sistemele de supraveghere radar au indicat din nou un semnal de tinta aeriana intr-o zona aflata la 2 km NV de Lacul Razim. Tinta, cel mai probabil diferita de prima, a evoluat pe un traseu catre localitatea Mihai Viteazu, judetul Constanta si, ulterior, catre localitatea Jurilovca, judetul Tulcea, unde a disparut de pe indicarea radar, la 9 km NV de aceasta localitate, in jurul orei 21.40”, a detaliat MApN.

Incetarea alertei aeriene a fost transmisa incepand cu ora 22.16, iar aeronavele F-16 au revenit pe baza de dislocare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: