Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a ironizat pe Vladimir Putin si pe aliatul acestuia, Donald Trump, purtand un tricou cu mesajul „Make Russia Small Again”

externe

Volodimir Zelenski, tricou, Make Russia Small Again

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj puternic de sfidare in discursul sau zilnic adresat miercuri seara natiunii, purtand un tricou inscriptionat cu cuvintele „Make Russia Small Again”.

Tricoul, o imitatie a faimosului slogan al fostului presedinte american Donald Trump „Make America Great Again”, transmite un semnal clar ca Ucraina este hotarata sa respinga agresiunea rusa si sa isi restabileasca integritatea teritoriala.

Aparitia lui Zelenski a fost larg laudata de ucraineni, care o considera un simbol al rezistentei lor impotriva invadatorilor rusi. Sloganul a fost adoptat atat de civilii ucraineni, cat si de soldati, aparand pe orice, de la postari pe retelele de socializare la bannere artizanale la demonstratii. Acesta a devenit un strigat de mobilizare pentru o natiune care a indurat luni de razboi si devastare.

Mesajul „Make Russia Small Again” rezoneaza cu ucrainenii pe mai multe planuri. In primul rand, reflecta dorinta acestora de a vedea Rusia redusa ca dimensiune si influenta, atat din punct de vedere militar, cat si politic. Ucraina a suferit foarte mult din cauza agresiunii Rusiei in ultimii ani, iar multi ucraineni cred ca o Rusie mai mica si mai slaba ar reprezenta o amenintare mai mica la adresa tarii lor.

In al doilea rand, sloganul transmite un sentiment de speranta si optimism. Acesta sugereaza ca Ucraina poate iesi victorioasa din acest conflict si ca frontierele sale vor fi in cele din urma restabilite. Dupa luni de lupte intense, poporul ucrainean are nevoie de un mesaj de speranta care sa ii tina pe loc.

In fine, tricoul este vazut ca un simbol al parteneriatului Ucrainei cu Statele Unite. Sloganul lui Trump „Make America Great Again” a fost adoptat pe scara larga de conservatorii americani, dintre care multi sustin cauza Ucrainei. Prin purtarea unui tricou similar, Zelenski transmite un mesaj de recunostinta Statelor Unite pentru sprijinul sau si un semnal ca Ucraina este aliniata Occidentului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: