Tragedie pe soselele din Hunedoara. Doi morti si 20 de raniti intr-un accident teribil provocat de un sofer de 17 ani. A fost activat Planul Rosu

news

Un accident deosebit de grav a avut loc miercuri seara in localitatea Bacia, judetul Hunedoara, implicand un autoturism condus de un tanar de doar 17 ani si un microbuz de transport persoane.

Impactul a fost fatal pentru soferul autoturismului si pentru un pasager din aceeasi masina, care a decedat ulterior la spital. In urma coliziunii, alte 20 de persoane au suferit rani de diferite gravitati, fiind transportate de urgenta la spitale din zona.

Accidentul a generat mobilizarea rapida a echipajelor de interventie, autoritatile activand Planul Rosu la ora 22:40, pentru a coordona resursele necesare unui astfel de incident major. Planul Rosu de Interventie este declansat in situatiile in care numarul victimelor este foarte mare, iar resursele medicale si logistice ale echipelor de salvare trebuie concentrate eficient.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, la fata locului au intervenit masiv echipaje de urgenta: doua autospeciale de interventie, o autospeciala pentru transportul victimelor multiple, patru ambulante SMURD, sase ambulante ale Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ), si doua autospeciale de prima interventie si comanda. In total, 21 de persoane au fost evaluate si tratate, fiind transportate la unitatile de primiri urgente ale spitalelor din Deva, Hunedoara si Orastie.

Dintre victimele accidentului, una a fost in stare critica (Cod Rosu), iar celelalte au fost clasificate in Cod Verde si Cod Galben, in functie de severitatea ranilor. Astfel, au fost transportate 7 persoane la UPU Deva, 6 la UPU Hunedoara si 8 la UPU Orastie.

Din nefericire, soferul autoturismului, un minor de 17 ani, a fost declarat decedat la locul accidentului, iar un pasager din autoturism a murit ulterior la spital.

In jurul orei 11:48, autoritatile au decis sa dezactiveze Planul Rosu, dupa ce toate victimele au fost evacuate si stabilizate.

Politistii au demarat o ancheta pentru a stabili circumstantele exacte in care s-a produs acest accident tragic. Primele informatii sugereaza ca autoturismul condus de tanarul de 17 ani ar fi pierdut controlul si a intrat in microbuz, insa cauzele oficiale urmeaza sa fie clarificate pe parcursul investigatiei.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: