Vine o noua infrangere pentru Moscova. Un sondaj de opinie prezice ca opozitia din Georgia va castiga peste 50% la alegerile parlamentare

externe

vot

Cel mai recent sondaj Edison Research inainte de alegerile parlamentare din Georgia din 26 octombrie a aratat ca partidele de opozitie, care depasesc pragul de intrare in parlament, primesc in total mai mult de jumatate din voturi relateaza publicatia Echo Kavkaza.

Potrivit sondajului, daca acum ar avea loc alegeri parlamentare in Georgia, 34% dintre respondenti ar vota pentru partidul de guvernamant „Visul Georgian”.

Miscarea Nationala a fostului presedinte Mihail Saakasvili care face parte din blocul pro-Uniunea Europeana, poate revendica 18%, iar Coalitia pentru Schimbare – 14%.

De asemenea, conform sondajului Edison Research, partidul „Gaharia – Pentru Georgia” este cotat cu 11%, iar blocul „Georgia Puternica” ar primi 10%.

Partidul Laburist din Georgia poate conta si el pe minim 5%, iar restul nu trec de prag.

Potrivit sondajului, 64% dintre respondenti cred ca Georgia se misca in directia gresita, restul de 36% – ca merge in directia buna.

Miercuri, postul de televiziune de opozitie Mtavari a publicat rezultatele unui sondaj care prezice ca la alegerile din 26 octombrie, partidul de guvernamant pro-rus „Visul Georgian” va primi 61 de mandate, iar opozitia pro-europeana – 89.

Duminica trecuta, la Tbilisi a avut loc o mare manifestatie a opozitiei in sprijinul aderarii la UE, sub denumirea „Georgia alege Uniunea Europeana”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: