Actorul Ron Ely, cunoscut pentru rolul sau iconic din „Tarzan”, s-a stins din viata la 86 de ani

news

Ron Ely, actorul american care a devenit faimos pentru interpretarea lui “Tarzan” in popularul serial de televiziune din anii 1960, a murit la varsta de 86 de ani, la locuinta sa din Los Alamos, Santa Barbara, California.

Vestea a fost confirmata de fiica sa, Kirsten Casale Ely, intr-o postare emotionanta pe Instagram. „Lumea a pierdut unul dintre cei mai mari oameni pe care i-a cunoscut vreodata  iar eu mi-am pierdut tatal”, a scris aceasta, exprimandu-si durerea pentru pierderea tatalui sau, pe care l-a descris ca fiind un erou, informeaza BBC.

Ron Ely a devenit o figura celebra datorita rolului principal din serialul „Tarzan”, difuzat intre 1966 si 1968 pe reteaua NBC. Pe parcursul filmarilor, Ely a ales sa isi faca propriile cascadorii, fapt ce a dus la multiple accidentari, inclusiv fracturi si atacuri din partea animalelor folosite pe platoul de filmare.
Aceste incidente au contribuit la crearea imaginii sale de actor curajos si dedicat, care nu se ferea de riscuri pentru a da viata personajului sau.

Dupa succesul din „Tarzan”, Ely si-a continuat cariera actoriceasca, aparand in seriale populare din anii 1980, precum „The Love Boat” si „Wonder Woman”, unde a jucat alaturi de Lynda Carter. De asemenea, in aceeasi perioada, a fost gazda celebrului concurs „Miss America”. Acest rol a fost un moment important in viata sa personala, deoarece in timpul concursului a cunoscut-o pe Valerie Lundeen, care ulterior a devenit a doua sa sotie. Cei doi au avut impreuna trei copii.

Dupa retragerea din actorie in 2001, Ely si-a gasit o noua pasiune in literatura, publicand doua romane politiste care au fost bine primite de critici. Cu toate acestea, nu a putut sta departe de lumea filmului si s-a intors pentru scurt timp la actorie in 2014, jucand rolul unui batran Amish in filmul „Expecting Amish”.

Moartea lui Ron Ely a fost primita cu tristete de fanii sai, care l-au vazut ca un adevarat erou atat pe ecran, cat si in viata personala. Fiica sa, in omagiul postat pe retelele sociale, a spus: „Tatal meu a fost un om pe care oamenii l-au numit un erou. A fost actor, scriitor, antrenor, mentor, om de familie si lider. Eu l-am cunoscut ca tata si ce onoare trimisa din cer a fost asta. Pentru mine, el a atarnat luna”.

Ron Ely va ramane in amintirea celor care l-au cunoscut si admirat pentru talentul sau actoricesc, dar si pentru contributiile sale in literatura si pentru impactul pe care l-a avut asupra familiei sale si a celor apropiati.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: