Astronautii misiunii Crew-8 a SpaceX se intorc pe Pamant dupa o intarziere de doua saptamani – Video

externe

iss, spatiu

Misiunea cu astronauti SpaceX Crew-8 pentru NASA a plecat de la Statia Spatiala Internationala dupa o intarziere de doua saptamani din cauza vremii nefavorabile de pe Pamant, relateaza Space.com.

Procesul de decuplare de ISS a capsulei spatiale Endeavour a avut loc la o altitudine de 418 km deasupra Oceanului Pacific, joi, 24 octombrie.

Capsula urmeaza sa aterizeze in dimineata zilei de 25 octombrie, langa coasta Floridei.

Decuplarea a fost amanata din 7 octombrie din cauza conditiilor proaste din zona de lansare. Uraganul Milton, care a lovit Florida pe 9 octombrie, a provocat inchiderea temporara a Centrului Spatial Kennedy al NASA pentru aproape tot personalul.

Misiunea Crew-8 include astronautii NASA Matthew Dominik, Michael Barratt si Janet Epps, precum si Alexander Grebenkin de la Roscosmos din Rusia.

Astronautii au fost trimisi la ISS pe 3 martie cu un vehicul de lansare SpaceX Falcon 9 si s-au andocat la statia spatiala pe 5 martie.

Crew-8 este a opta misiune NASA/Roscosmos pe care SpaceX a lansat-o pe ISS.

Forta Spatiala SUA a anuntat ca SpaceX a primit un contract in valoare de 733,6 milioane de dolari pentru a lansa noua misiuni in spatiu legate de securitatea nationala a tarii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: