Aradean arestat pentru trafic de influenta: 8.000 de euro si 7.000 de lei ceruti pentru angajari la Pompieri si Politia de Frontiera

news

Spaga

Un barbat din Arad a fost arestat pentru trafic de influenta, dupa ce a pretins 8.000 de euro si 7.000 de lei de la doi cetateni carora le-a promis facilitarea angajarii in institutii publice.

Banii au fost oferiti in transe, in perioada septembrie-octombrie 2023, in schimbul promisiunii ca cei doi vor obtine locuri de munca in cadrul Subunitatii de Pompieri din Ineu si al Politiei de Frontiera din Oradea. F.L., asa cum a fost identificat inculpatul, le-a indicat celor doi denuntatori nume ale unor persoane cu functii de autoritate, pentru a crea impresia ca poate influenta procesul de angajare, informeaza specialarad.ro

Dupa ce au realizat ca au fost inselati, cei doi aradeni au devenit martori denuntatori si au raportat situatia autoritatilor.

In urma sesizarii, Parchetul de pe langa Tribunalul Arad a demarat o ancheta, iar procurorii au emis, pe 24 octombrie 2023, ordonanta de punere in miscare a actiunii penale impotriva inculpatului F.L. pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata.

Ancheta a scos la iveala faptul ca, pe langa aceasta fapta, inculpatul este implicat in alte infractiuni, aflandu-se deja incarcerat la Penitenciarul Gherla.

Procurorii continua cercetarile in acest caz, iar inculpatul risca noi sanctiuni penale, pe langa cele deja existente.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: