Finantare pentru combaterea violentei scolare: 24 de unitati de invatamant din Bihor primesc sprijin in cadrul programului „Impreuna prindem curaj”

news

24 de unitati de invatamant din judetul Bihor au obtinut finantare pentru implementarea unor proiecte destinate prevenirii violentei in scoli, prin programul „Impreuna prindem curaj”.

Bugetul alocat pentru aceste proiecte este de 93.300 de lei. Programul, coordonat de Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Bihor si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bihor, a atras interesul a 56 de unitati care au depus cereri de finantare, insa doar 24 au fost selectate pentru a implementa activitatile in anul scolar 2024-2025, informeaza bihon.ro.

Printre unitatile de invatamant care vor derula proiectele se numara Liceul de Arte Oradea, Colegiul National „Onisifor Ghibu” Oradea, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Oradea si Scoala Gimnaziala „Dimitrie Cantemir” Oradea.

Proiectele din acest program urmaresc prevenirea si reducerea comportamentelor violente prin dezvoltarea unui climat sigur si cooperant in scoli, implicand elevii, personalul scolar si familiile acestora.

Programul cuprinde activitati variate, inclusiv sesiuni de informare si instruire privind managementul cazurilor de violenta, concursuri tematice, campanii de constientizare, excursii si vizite educative.

Elevii si cadrele didactice vor participa si la intalniri cu reprezentanti ai institutiilor de siguranta publica, pentru discutii privind fenomenul violentei. De asemenea, sunt planificate activitati de sprijin pentru familii, in vederea consolidarii rolului lor educativ.

ISJ Bihor a subliniat ca pentru eligibilitate, unitatile au trebuit sa demonstreze necesitatea proiectelor si sa fie dotate cu o comisie dedicata prevenirii si combaterii violentei.

Programul, derulat pentru prima data in 2023-2024, isi propune sa construiasca un mediu educational constructiv, sustinand nu doar victimele, ci si reabilitarea comportamentala a celor implicati in acte de violenta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: