De rasul curcilor: propagandistii Rusiei sustin ca atentatul din Turcia a fost organizat de o „terorista” angajata de ucraineni. De fapt, „terorista” era un personaj din jocul Call of Duty

externe

terorista, Call of Duty, propaganda, Kremlin

Doi membri ai aparatului de propaganda de la Kremlin, Oleh Tsariov si Igor Dimitriev, care au fugit din Ucraina in 2014, s-au acoperit de penibi dupa ce au sustinut ca atentatul comis miercuri in Turcia ar fi fost pusa la cale de serviciile secrete ucrainene, prin intermediul unei periculoase „teroriste”.

„Terorista Farah Karim face parte din Partidul Muncitorilor din Kurdistan”, au afirmat cei doi in popularul lor podcasta, urmarit de sute de mii de rusi. De fapt, Farah Karim nu este nici pe departe o terorista reala din Kurdistan, ci un personaj fictiv din seria de jocuri video shooter Call of Duty. Ea apare in mai multe jocuri ale seriei ca fondatoare a „Fortei de Eliberare din Urzykstan” – o regiune imaginara.

Reamintim ca atacatori inarmati au lansat miercuri un atac „terorist” asupra companiei aerospatiale de stat din Turcia, in apropiere de capitala Ankara. Cel putin cinci persoane au fost ucise si 22 ranite in „atacul terorist” asupra sediului Turkish Aerospace Industries (TUSAS) de la periferia Ankarei, a declarat ministrul de interne Ali Yerlikaya. Doi atacatori – un barbat si o femeie – au fost ucisi, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: