Jurnalistul BBC care l-a enervat pe Putin. Liderul de la Kremlin admite ca a invadat Ucraina pentru a da o lectie Occidentului si NATO – VIDEO

externe

BBC Rosenberg

Un jurnalist BBC l-a provocat pe presedintele rus Vladimir Putin, intr-o conferinta de presa la finalul summitului BRICS, sa explice cum se impaca viziunea sa despre „justitie, stabilitate si securitate” cu razboiul declansat impotriva Ucrainei.

„Inainte de inceperea operatiunii militare speciale, nu au existat atacuri cu drone impotriva teritoriului rus, bombardamente asupra oraselor rusesti, trupe straine care sa ocupe teritoriul rusesc”, a spus jurnalistul BBC, in limba rusa.

A fost prima data cand unui jurnalist BBC i s-a permis sa il chestioneze direct pe liderul rus de cand trupele Rusiei au invadat Ucraina in februarie 2022.

Putin a intors intrebarea pe dos si a acuzat tarile occidentale ca extind agresiv alianta nord-americana-europeana NATO spre est, spre Rusia.

Putin a sustinut ca expansiunea NATO in Europa de Est „incalca” securitatea Rusiei, afirmand ca nu a fost „corecta”.

„Inteleg despre ce vorbiti”, i-a spus el lui Rosenberg. „Dar in ceea ce priveste securitatea, este corect faptul ca ani de zile apelurile noastre constante catre parteneri de a nu extinde NATO in est au fost ignorate?”.

„Este corect sa ne minta in fata, promitand ca nu va exista o astfel de extindere, incalcandu-si obligatiile si promisiunile de a face acest lucru? Este corect sa intre in coasta noastra, cum ar fi in Ucraina, si sa inceapa sa construiasca nu doar sa se pregateasca, ci sa construiasca baze militare? Este corect?

Este corect sa conduci o lovitura de stat… ignorand dreptul international, toate principiile de drept international si Carta ONU? Finantarea unei lovituri de stat intr-o alta tara, in acest caz in Ucraina.

Este corect in ceea ce priveste securitatea globala?…Le-am spus, nu o faceti. Ne incalca securitatea, aceasta extindere a NATO. Nu – ei tot au facut-o. Este asta corect? Nu exista dreptate aici. Iar noi vrem sa schimbam aceasta situatie. Si vom reusi”, a declarat Putin.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: