Astronautii de pe Statia Spatiala Internationala au fost internati in spital dupa prabusirea capsulei SpaceX in apa

externe

Trei astronauti NASA si un cosmonaut rus s-au intors, vineri, pe Pamant, de pe Statia Spatiala Internationala (ISS), dupa sapte luni petrecute pe orbita, potrivit DW.

Cei patru, Matthew Dominick, Michael Barratt si Jeanette Epps, si cosmonautul rus Alexander Grebenkin trebuiau sa se intoarca acum doua saptamani, dar planurile au fost amanate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile cauzate de uraganul Milton.

NASA a spus ca echipajul a fost examinat medical la iesirea din nava spatiala SpaceX Crew Dragon care i-a adus acasa, dar a adaugat ca cei patru „au fost dusi la o unitate medicala locala pentru evaluare suplimentara” dupa ce capsula a cazut in Golful Mexic, langa Pensacola, Florida.

NASA a spus ca pasul a fost facut „precautie excesiva” si ca „toti membrii echipajului au fost transportati impreuna la spital”.

Nu s-a mentionat de ce exact erau necesare examenele suplimentare.

Echipajul a petrecut ultimele sapte luni efectuand sute de experimente stiintifice la bordul ISS, inclusiv unele efectuate cu celule stem si plante, precum si altele legate de sanatatea astronautilor in spatiu.

Alti doi astronauti blocati in spatiu, Suni Williams si Butch Wilmore, a caror misiune s-a transformat din una de opt zile in una de opt luni, vor ramane pe ISS pana in februarie anul viitor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: