Seful NASA a solicitat anchetarea legaturilor lui Elon Musk cu Vladimir Putin, dupa aparitia unor raporte privind „conversatii secrete” intre cei doi

externe

NASA, investigatie, Elon Musk, conversatii secrete, Vladimir Putin

Administratorul NASA, Bill Nelson, a cerut anchetarea miliardarului de origine sud-africana Elon Musk, dupa ce in media americana au aparut articole privind legaturile dintre acesta si presedintele rus Vladimir Putin.

Nelson a subliniat mai intai ca NASA este „nepartizana politic” si a laudat SpaceX pentru activitatea sa recenta in dezvoltarea de nave spatiale, inainte de a spune ca raportul publicat joi de Wall Street Journal ar trebui sa fie analizat.

„Nu stiu daca acea poveste este adevarata”, a declarat Nelson, citat de publicatia The Hill. „Dar cred ca problema ar trebui sa fie investigata. Daca este adevarat ca au existat mai multe conversatii intre Elon Musk si presedintele Rusiei, atunci cred ca ar fi ingrijorator, in special pentru NASA, Departamentul Apararii, pentru unele dintre agentiile de informatii”, a continuat el.

aspunsul lui Nelson vine dupa ce WSJ a publicat un raport potrivit caruia Musk si Putin au fost in contact de la sfarsitul anului 2022, purtand discutii care au fost confirmate publicatiei de „mai multi oficiali americani, europeni si rusi, actuali si fosti”. Sursele au declarat pentru Journal ca discutiile au vizat „subiecte personale, afaceri si tensiuni geopolitice”.

The Journal a scris ca presedintele Rusiei i-a cerut la un moment dat lui Musk sa nu activeze serviciul de internet Starlink deasupra Taiwanului de dragul de a-i face o favoare presedintelui chinez Xi Jinping, citand surse informate cu privire la aceasta solicitare.

NASA si SpaceX sunt parteneri comerciali, iar echipajul SpaceX Crew-8 al NASA s-a intors vineri pe Pamant dupa sapte luni petrecute la Statia Spatiala Internationala.
La inceputul acestui an, Putin l-a laudat pe Musk ca fiind un „tip inteligent”.

„Cred ca nimic nu-l poate opri pe Elon Musk. El va face ce crede de cuviinta. Cu toate acestea, va trebui sa gasiti un teren comun cu el. Cautati modalitati de a-l convinge. Cred ca este o persoana inteligenta. Cred cu adevarat ca este. Asa ca va trebui sa ajungeti la un acord cu el, deoarece acest proces trebuie sa fie formalizat si supus anumitor reguli”, a afirmat liderul de la Kremlin.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: