Kremlinul va asigura cate un translator la fiecare 30 de soldati nord-coreeni trimisi sa lupte in Ucraina, sustin serviciile de informatii militare de la Kiev

externe

soldati nord-coreeni, Ucraina, translator, rusa

Rusia intentioneaza sa desemneze un translator la fiecare 30 de soldati nord-coreeni pentru o mai buna coordonare cu trupele ruse pe campul de lupta, a raportat agentia de informatii militare a Ucrainei pe 25 octombrie, citand o conversatie interceptata intre membrii serviciilor unei brigazi ruse din regiunea Kursk.

Coreea de Nord a trimis aproape 12 000 de soldati in Rusia, inclusiv 500 de ofiteri si trei generali, pentru a participa la razboiul impotriva Ucrainei, potrivit informatiilor militare citate de Kyiv Independent. Primele aparitii ale soldatilor nord-coreeni pe o baza din Rusia au fost inregistrate pe 23 octombrie.

Moscova intentioneaza sa trimita primii soldati nord-coreeni intr-o zona de lupta pe 27-28 octombrie, a declarat presedintele Volodimir Zelenski. In conversatiile interceptate, armata rusa se refera la soldatii nord-coreeni ca la „Batalionul K”, potrivit HUR.

In afara de un translator, trei soldati rusi vor fi desemnati pentru fiecare grup de 30 de luptatori nord-coreeni. Cu toate acestea, in armata rusa persista indoieli cu privire la posibilitatea de a realiza acest lucru in practica. Coreea de Nord a negat informatiile privind prezenta trupelor sale in Rusia, in timp ce un purtator de cuvant al Kremlinului a oferit un raspuns evaziv.

O sursa din serviciile de informatii militare a declarat la 21 octombrie ca autoritatile ruse au retinut 18 soldati nord-coreeni care si-au abandonat pozitiile in regiunea Kursk. De asemenea, au aparut imagini video care ar arata trupe nord-coreene intr-o tabara de antrenament militar rusa .

Presa sud-coreeana a relatat la 22 octombrie ca Phenianul a trimis piloti capabili sa piloteze avioane de razboi rusesti pentru a se alatura conflictului din Ucraina. Agentia sud-coreeana Yonhap a declarat, de asemenea, ca Coreea de Sud ia in considerare trimiterea de personal in Ucraina pentru a monitoriza trupele nord-coreene.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: