Apple ofera un milion de dolari oricarui hacker care va reusi sa sparga noul cloud de inteligenta artificiala lansat de gigantul tehnologic

externe

Apple, recompensa, 1 milion de dolari, hackeri

Inainte de lansarea cloud-ului privat de inteligenta artificiala al Apple saptamana viitoare, denumit Private Cloud Compute, gigantul tehnologic spune ca va plati cercetatorilor in domeniul securitatii pana la 1 milion de dolari pentru a gasi vulnerabilitati care pot compromite securitatea cloud-ului sau privat de inteligenta artificiala.

Intr-o postare pe blogul de securitate al Apple, citata de publicatia de specialitate Tech Crunch, compania a declarat ca va plati pana la recompensa maxima de 1 milion de dolari oricarei persoane care va putea introduce de la distanta coduri malitioase pe serverele Private Cloud Compute.

Apple a declarat ca va „lua in considerare orice problema de securitate care are un impact semnificativ” in afara unei categorii publicate, inclusiv pana la 150.000 de dolari pentru exploatarile capabile sa acceseze informatii sensibile ale utilizatorilor dintr-o pozitie privilegiata in retea.

„Acordam sume maxime pentru vulnerabilitatile care compromit datele utilizatorului si datele cererii de inferenta in afara granitei de incredere [private cloud compute]”, a declarat Apple.

Aceasta este cea mai recenta extindere logica a programului Apple de recompensare a bug-urilor, care ofera hackerilor si cercetatorilor in domeniul securitatii recompense financiare pentru a raporta in mod privat defecte si vulnerabilitati care ar putea fi utilizate pentru a compromite dispozitivele sau conturile clientilor sai.

In ultimii ani, Apple a deschis securitatea iPhone-urilor sale emblematice prin crearea unui iPhone special destinat exclusiv cercetatorilor, conceput pentru hacking, intr-un efort de a imbunatati securitatea dispozitivului, care a fost frecvent vizat de producatorii de spyware in ultimii ani.

Apple a dezvaluit mai multe despre securitatea serviciului sau Private Cloud Computer intr-o postare pe blog, precum si codul sursa si documentatia acestuia .

Apple isi prezinta serviciul Private Cloud Compute drept o extensie online a modelului de inteligenta artificiala pe dispozitiv al clientilor sai, denumit Apple Intelligence, care poate gestiona sarcini de inteligenta artificiala mult mai grele intr-un mod despre care Apple spune ca pastreaza confidentialitatea clientilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: