Cele mai bune 50 de baruri din lume in 2024. Pe primul loc se afla un bar din Mexic

life

Bar

Un bar cu doua etaje din modernul cartier Colonia Juarez din Mexico City a fost proclamat cel mai bun bar din lume. Handshake Speakeasy a castigat titlul in aceasta saptamana, in cadrul unei ceremonii spectaculoase la Madrid, organizata de asociatia World’s 50 Best, potrivit CNN.

Este o realizare uriasa pentru un bar care si-a deschis usile (de la parter) abia in 2023. Anul trecut, Handshake Speakeasy s-a situat pe locul trei.

Un alt nou venit a aterizat pe locul doi. Barul Leone in stil italian din Hong Kong, care isi propune sa propage conceptul de „cocktail populari” sau „cocktail pentru oameni”, a fost incoronat cel mai bun bar din Asia.

Pe locul trei s-a pozitionat barul Sips din Barcelona, care anul trecut s-a aflat pe locul I. Localul cu 33 de locuri a fost deschis in 2021 si a castigat titlul de cel mai bun bar din lume doar doi ani mai tarziu – dar a beneficiat de ajutorul vedetelor din culise: unul dintre proprietarii sai a petrecut multi ani lucrand la apreciatul restaurant spaniol El Bulli, iar celalalt la barul Artesian din Londra, care a fost numarul 1 pe aceasta lista din 2012 pana in 2015.

Restul listei este alcatuit din mixologi si proprietari de baruri din Atena pana la Tokyo, Sydney si Lima.

Cei care au votat sunt profesionisti din industrie, inclusiv barmani si jurnalisti de gastronomie.

Organizatia isi descrie lista anuala ca „un instantaneu al opiniilor si experientelor a 700 de experti din industria barurilor de pe tot globul” si spune ca nu exista criterii specifice pe care judecatorii sunt rugati sa le ia in considerare dincolo de opiniile lor personale.

In timp ce nume noi au ajuns printre primele locuri, au existat, de asemenea, baruri consacrate care au aratat ca inca mai au putere.

Jigger & Pony din Singapore s-a clasat constant pe lista celor mai bune 50 de baruri inca de la deschiderea sa in 2012. Incoronat pe locul 1 in Asia in 2020, localul a reusit sa supravietuiasca pandemiei.

Doua dintre cele mai laudate baruri din Londra se afla in hoteluri: Scarfes Bar este la parterul hotelului Rosewood, in timp ce Connaught Bar este gazduit in elegantul hotel Mayfair de la care isi ia numele.

Mimi Kakushi, unicul reprezentant al listei din Dubai, se afla in luxosul Four Seasons de pe Jumeirah Road. Numit dupa o coafura clasica japoneza, a fost numit anul acesta cel mai bun bar din Orientul Mijlociu si Africa. Jigger & Pony din Singapore este situat in Hotelul Amara, discret al orasului.

Londra si New York City au fiecare patru baruri in top 50. Buenos Aires si Mexico City au trei fiecare.

Premiul pentru barmanul anului, care este acordat anual unui mixolog de catre colegii sai, i-a revenit lui Iain McPherson de la Panda & Sons, un local din Edinburgh aflat pe locul 30. McPherson, originar din Scotia, care produce si o linie de inghetata cu alcool numita Senor Scoops, a fost salutat de colegii sai barmani ca fiind inovator si plin de umor in abordarea sa.

Cele mai bune 50 de baruri din lume in 2024

Handshake Speakeasy, Mexico City
Bar Leone, Hong Kong
Sips, Barcelona
Tayer + Elementary, Londra
Jigger & Pony, Singapore
Line, Atena
Tres Monos, Buenos Aires
Alquimico, Cartagena
Zest, Seul
Paradiso, Barcelona
Himkok, Oslo
BKK Social Club, Bangkok
Connaught Bar, Londra
Double Chicken Please, New York City
Overstory, New York City
Lady Bee, Lima
Rum Baba, Atena
Coa, Hong Kong
The Cambridge Public House, Paris
Tlecan, Mexico City
Caretaker’s Cottage, Melbourne
CoChinChina, Buenos Aires
Salmon Guru, Madrid
Martiny’s, New York City
Bar Benfiddich, Tokyo
Maybe Sammy, Sydney
Superbueno, New York City
Nutmeg & Clove, Singapore
Satan’s Whiskers, Londra
Panda & Sons, Edinburgh
Tan Tan, Sao Paulo
Licoreria Limantour, Mexico City
Drink Kong, Roma
Jewel of the South, New Orleans
Byrdi, Melbourne
Locale Firenze, Florenta
Scarfes Bar, Londra
Moebius Milano, Milano
Bar Nouveau, Paris
Mimi Kakushi, Dubai
Bar Us, Bangkok
Virtu, Tokyo
Atlas, Singapore
La Sala de Laura, Bogota
Roda Huset, Stockholm
Floreria Atlantico, Buenos Aires
Analogue Initiative, Singapore
El Gallo Altenero, Guadalajara
Danico, Paris
1930, Milano

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: