Donald Trump, un nou discurs fascist impotriva migrantilor: „Trebuie sa scoatem repede aceste animale de aici”

externe

Donald Trump, animale, afara, migranti, fascist, discurs

Fostul presedinte Donald Trump a sustinut joi, in timpul unui miting in Arizona, ca Statele Unite sunt ocupate de o „invazie de migranti” si a promis sa „elibereze” natiunea daca va reveni la Casa Alba luna viitoare, scrie cotidianul local Arizona Central.

„Trebuie sa scoatem repede aceste animale de aici”, a spus Trump, referindu-se la migrantii care comit infractiuni violente. „Statele Unite sunt acum o tara ocupata, dar in curand nu vor mai fi o tara ocupata”.

Trump a dat vina in totalitate pe vicepresedintele Kamala Harris, rivala sa democrata pentru Casa Alba, pe care a criticat-o ca fiind un „individ cu IQ scazut” care ar trebui sa fie „descalificata” de la conducerea tarii.

„Ea a eradicat frontiera noastra suverana si a dezlantuit o armata de bande de migranti care duc o campanie de violenta si teroare impotriva cetatenilor nostri”, a spus Trump. „Mesajul meu de astazi este foarte simplu. Invazia de migranti a lui Kamala, provocata prin incompetenta ei crasa, o descalifica sa se gandeasca macar sa fie presedinte”.

Trump s-a aflat joi in Arizona pentru a mobiliza alegatorii inainte de apropierea rapida a zilei alegerilor. Aceasta a fost a cincea vizita a lui Trump in acest an in zona cruciala de lupta din sud-vest si a avut loc cu doar 12 zile inainte de numararea voturilor pe 5 noiembrie.

Trump o conduce detasat pe Harris in sondajele prezidentiale din Arizona, dar ambele tabere se asteapta ca alegerile sa fie decise de o marja foarte mica.

Trump a fost criticat in aceasta saptamana dupa ce fostul sau sef de personal de la Casa Alba a afirmat ca Trump a spus ca „Hitler a facut unele lucruri bune”.

Comentariile, raportate de The New York Times, l-au determinat pe Harris sa il numeasca „fascist”.

Trump s-a axat in mare parte pe imigratie in timpul discursului sau de la Mullett Arena din campusul Universitatii de Stat din Arizona din Tempe. El a sustinut ca imigrantii iau locurile de munca de la lucratorii de culoare si hispanici din Arizona.

„Hispanicii si negrii isi pierd locurile de munca si este logic sa ai milioane de oameni care se revarsa in Arizona”, a spus Trump. „Harris a inceput cu populatiile de culoare si hispanice. Si pur si simplu nu vom lasa sa se intample asta. Este atat de rusinos”.

Comentariile lui Trump au venit in contextul in care acesta incearca sa atraga tinerii, in special alegatorii de culoare si hispanici. Potrivit sondajelor, Trump o conduce pe Harris in randul barbatilor hispanici cu varsta sub 50 de ani care voteaza in Arizona.

Trump a povestit, de asemenea, mai multe crime violente comise de migranti si a spus ca Harris este responsabila pentru „varsarea de sange”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: