Via Transilvanica, „Drumul care uneste”, ambasador al turismului romanesc dupa aparitia in topul National Geographic al celor mai bune locuri de vizitat din lume, in 2025

news

Via Transilvanica, acest „El Camino de Romania”, traseul de 1.400 de kilometri ce strabate unele dintre cele mai frumoase zone din tara, devine unul dintre cei mai buni ambasadori ai turismului romanesc peste hotare, dupa nominalizarea de catre National Geographic in topul celor mai bune locuri de vizitat din lume, in anul 2025, a spus, pentru Agerpres, managerul Destinatiei Ecoturistice Tara Hategului, Anca Rusu.

„Dupa Europa Nostra, listarea in Time Magazine – printre cele mai frumoase locuri de vizitat in lume si, iata, de curand, mentiunea facuta de National Geographic – top 25 cele mai bune locuri de vizitat din lume in anul 2025, putem spune, pe buna dreptate, ca Via Transilvanica a devenit cel mai bun ambasador al Romaniei si al turismului romanesc peste hotare.

Pentru acest lucru, ii felicit pe initiatorii acestui minunat proiect, fratii Alin si Tibi Useriu si pe toti cei care au contribuit activ, din partea Asociatiei Tasuleasa Social, la materializarea acestui vis”, a declarat Anca Rusu.

Ea a apreciat ca „onorant” faptul ca in text se vorbeste despre doua dintre sectiunile Via Transilvanica: Terra Saxonum, care include Sighisoara, si Terra Dacica, cu judetele Alba si Hunedoara, mentionand ca o buna parte din ultimul segment trece prin Tara Hategului.

In acest context, reprezentantii unitatilor de turism din Tara Hategului apreciaza ca numarul de vizitatori s-ar putea dubla in cursul anului viitor.

„Ma bucur ca o buna parte din cei 143 kilometri, din judetul Hunedoara, se afla in Tara Hategului, zona de care ma ocup cu precadere, la poale de Retezat si pe teritoriul Parcului Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina si Geoparcului International UNESCO Tara Hategului.

Terra Dacica este cel mai recent tronson dat in folosinta turistilor care ajung pe Via Transilvanica, iar din 2022 numarul acestora e tot mai mare.

Pentru 2025, din discutiile cu reprezentantii Tasuleasa Social, ne asteptam la o dublare a acestui numar, fenomen care se datoreaza atat promovarii si recunoasterilor internationale, cat si recenziilor bune primite de la drumetii care deja au parcurs Via Transilvanica”, a adaugat managerul Destinatiei Ecoturistice Tara Hategului.

Traseul de drumetie Via Transilvanica este mentionat, alaturi de Brasov, in top 25 cele mai bune locuri de vizitat din intreaga lume in anul 2025, recomandate de National Geographic, a anuntat, miercuri, Asociatia Tasuleasa Social.

Via Transilvanica – „Drumul care uneste” – este un proiect initiat in anul 2018 de catre Asociatia Tasuleasa Social din judetul Bistrita-Nasaud si reprezinta un traseu turistic de 1.400 kilometri, ce traverseaza Romania pe diagonala, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin.

Traseul poate fi parcurs pe jos, cu bicicleta sau calare si este semnalizat cu marcaje vopsite, stalpi indicatori si borne de andezit sculptate individual.

(Foto: facebook.com/ViaTransilvanica)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: