Rheinmetall construieste patru fabrici de armament in Ucraina: „Prima fabrica este deja operationala”

externe

Rheinmetall

Rheinmetall va construi patru fabrici de armament in Ucraina, una fiind deja operationala, a anuntat directorul Rheinmetall, Armin Papperger, citat de RBC.

„Avem multe planuri bune. Prima fabrica este deja operationala. Industria de aparare ucraineana este partenerul nostru. In prezent, avem o instalatie de productie si una de intretinere. Pana la sfarsitul anului, vom avea primul vehicul de lupta de infanterie Lynx de ultima generatie in Ucraina. In momentul de fata, intretinem vehicule de lupta ale infanteriei, precum si tancuri de lupta grele. Asadar, acesta este un joint venture foarte productiv”, a declarat el.

In plus, potrivit acestuia, Rheinmetall este pe cale sa construiasca o fabrica de pulbere si o fabrica de munitii in Ucraina.

„Al treilea punct este ca dorim sa stabilim productia de sisteme de aparare aeriana, astfel incat sa va puteti proteja”, a notat Papperger.

Directorul a oferit, de asemenea, detalii cu privire la gradul de instalare al acestor patru uzine.

„Lucrurile progreseaza. Prima uzina este deja gata. A doua este pe drum. Si acum insist sa acceleram toate acestea pentru ca nu avem timp; nu ne putem permite sa il pierdem”, a subliniat el.

In martie 2024, s-a transmis ca Rheinmetall a primit o comanda pentru construirea unei uzine de fabricare a munitiilor in Ucraina. In plus, Ukrainian Defense Industry JSC si Rheinmetall au deschis primul atelier pentru repararea si productia de vehicule blindate in Ucraina.

In luna mai, s-a dezvaluit, de asemenea, ca Rheinmetall va infiinta in Ucraina o unitate comuna de productie pentru aparare aeriana.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: