Opozitia din Georgia acuza fraudarea masiva a alegerilor de catre partidul pro-rus aflat la putere. Sute de buletine de vot introduse ilegal in urne – VIDEO

externe

Visul Georgian, alegeri, Georgia, fraude electorale, urne

Opozitia georgiana acuza partidul Visul Georgian, aflat la putere, a fraudat masiv alegerile de sambata, sute de voturi fiind introduse ilegal in urme.

De pilda, in orasul georgian Marneuli, a fost inregistrata umplerea in masa a buletinelor de vot la o sectie de votare, ceea ce a dus in cele din urma la anularea rezultatelor votarii, relateaza surse independente citate de RBC Ukraine.

O inregistrare video a fost publicata online si arata un barbat care introduce un pachet de buletine de vot in urna de vot de la sectia de votare nr. 69.

Rapoartele mass-media sugereaza ca barbatul ar putea fi directorul adjunct al unei companii controlate de partidul pro-rus de la putere. De asemenea, s-a observat in filmare ca acesta purta o insigna folosita de obicei de observatorii electorali.

La sectia de votare a avut loc o incaierare, iar persoana care filma incalcarile legii a suferit rani.

Natia Ioseliani, purtator de cuvant al Comisiei Electorale Centrale din Georgia, a declarat ca incidentul va fi investigat de Ministerul Afacerilor Interne.

Din cauza fraudei in masa, sectia de votare a fost inchisa. Comisia electorala a tinut o sedinta, iar rezultatele votarii la sectia specificata au fost anulate. Votarea a fost intrerupta in urma falsificarii buletinelor de vot. Sectia de votare este in prezent inchisa.

Reamintim ca sambata, 26 octombrie, au loc alegeri parlamentare in Georgia, care ar putea fi cele mai controversate din ultimii ani. Georgienii vor alege 150 de deputati, iar partidul castigator va forma guvernul si va stabili politica interna si externa pentru urmatorii patru ani.

Partidul pro-rus la putere, Visul Georgian, concureaza cu partidele pro-europene din opozitie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: