Desi in Georgia rezultatele alegerilor nu au fost publicate, iar atat opozitia, cat si puterea, isi revendica victoria, premierul maghiar Viktor Orban a felicitat deja partidul pro-rus Visul Georgian pentru „victoria zdrobitoare”

externe

alegeri, Georgia, Viktor Orban, victorie zdrobitoare, felicitari

In aceasta seara, sectiile de vot s-au inchis in Georgia. In lipsa unor rezultate oficiale, atat partidul de guvernamant, cat si opozitia revendica victoria.

Un sondaj la iesirea de la urne realizat de Edison Research arata ca partidul de guvernamant Visul Georgian ar fi obtinut putin peste 40 % din voturi, in timp ce partidele de opozitie au obtinut impreuna peste 50 %.

Cu toate acestea, un sondaj separat realizat la iesirea de la urne de canalul proguvernamental Imedi TV indica faptul ca partidul pro-rus a obtinut peste 56% din voturi.

Desi nici macar liderii pro-rusi din Georgia nu au iesit cu declaratii prin care sa-si clameze succesul, premierul nationalist al Ungariei, Victor Orban, s-a grabit sa felicite partidul de guvernamant de la Tbilisi, afirmand ca Partidul Visul Georgian a obtinut o „victorie zdrobitoare” in alegerile parlamentare din tara.

„Oamenii din Georgia stiu ce este mai bine pentru tara lor si si-au facut vocea auzita astazi!”, a declarat pe X liderul UE considerat in general cel mai apropiat de Moscova.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: