Newsweek: „Aproape toata lumea pariaza pe Donald Trump, pentru castigarea alegerilor”

externe

Marea majoritate a pariurilor plasate, saptamana trecuta, la o mare casa de pariuri vizand castigatorul alegerilor prezidentiale din 2024 trecute il sustin pe candidatul republican Donald Trump, potrivit datelor furnizate de Newsweek.

Dintre cei care au pariat pe lupta pentru Casa Alba, la casa Star Sports, pana joia trecuta, 95% au pariat pe victoria lui Trump, in timp ce 5% au pariat pe vicepresedintele Kamala Harris, adversarul sau democrat.

In general, in afara intervalului de timp mentionat, Star Sports ofera o cota de 4/6 (60 %) pentru victoria lui Trump, pe 5 noiembrie, fata de 11/8 (42,1 %) pentru Harris.

Sondajele recente indica faptul ca ratele de castig pentru alegerile prezidentiale din 2024 sunt inca mult prea stranse pentru a fi comunicate fara echivoc, o analiza publicata joi de site-ul electoral “538” acordandu-i lui Harris un avans de 1,7 puncte, cu 48,1 % din voturi fata de 46,4 % pentru Trump.

Cu toate acestea, prin sistemul Colegiilor Electorale asta poate inseamna ca Harris ar putea castiga votul popular, dar totusi sa piarda alegerile, asa cum s-a intamplat si cu Hillary Clinton in 2016.

Potrivit “538”, Trump este favorit sa castige Colegiul Electoral, cu 51% sanse de victorie.

William Kedjanyi, analist de pariuri politice la Star Sports, a declarat pentru Newsweek: „A fost inca o saptamana in care Donald Trump a fost favorit pe piata, atragand 95 la suta din toate pariurile plasate privind viitoarele alegeri prezidentiale din SUA.

„Desi mai este timp pentru unele rasturnari de situatie, inainte de ziua alegerilor, fostul presedinte sta confortabil in scaunul de conducere, conform pariurilor cu  4/6 pentru a reveni la Casa Alba pe 5 noiembrie, fata de Kamala Harris outsiderul de acum, cu 11/8.”

Intrebat fiind de ce compania sa crede ca atat de multi oameni au pariat pe Trump in ultima saptamana, un purtator de cuvant al Star Sports a declarat pentru Newsweek: „L-am pus pe Biden impreuna cu alti candidati la inceput, apoi pe Harris cand a fost anuntata, impreuna cu cateva pariuri decente pe Trump; asa ca ne aflam intr-o pozitie destul de confortabila.

Acest lucru ne permite sa il avem in top pe Trump intr-un moment pe care il simtim ca este prea scurt, pozitie ce coincide cu sondajele in favoarea sa, ambii factori contribuind la interesul pana recent dezechilibrat pentru el.”

„Este cea mai aglomerata si mai oscilanta alegere pe care am acoperit-o si credem ca vor mai veni mai multe schimbari”.

Star Sports il considera, de asemenea, pe Trump favorit sa castige statele cruciale Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Carolina de Nord, Georgia, Nevada si Arizona si ofera o cota de 15/8 (34,8 %) pentru candidatul republican pentru a obtine o victorie clara in cele sapte state.

Kedjanyi a adaugat: „Trump este cotat la 15/8 pentru a castiga toate cele sapte state, pentru care republicanii sunt cotati pe fiecare dintre pietele individuale ale acestora, ceea ce ii va spori serios sansele atunci cand natiunea va merge la urne.”

Vorbind pentru Newsweek, purtatorul de cuvant al Comitetului National Republican, Anna Kelly, a declarat: „Presedintele Trump este un candidat pentru TOTI americanii, motiv pentru care castiga pe fiecare camp de lupta – mesajul sau rezoneaza cu alegatorii din intreaga tara.

„Dupa cum CNN a transmis, pentru prima data din anul 1984, mai multi americani se identifica acum ca republicani, deoarece Kamala Harris si politicile periculos de liberale ale Partidului Democrat au esuat America. Harris ne strica economia, granita si pacea in lume, dar presedintele Trump le va repara.”

Newsweek a contactat vineri campania lui Harris pentru comentarii prin e-mail, dar inca nu a primit un raspuns.

Pe de alta parte, un model electoral bazat pe „sondaje de opinie, istorie electorala si date demografice” pe care agentia “338Canada” l-a publicat marti il avea pe Harris ca favorit la castigarea alegerilor din noiembrie, cu o medie de 286 de voturi electorale fata de 252 pentru Trump.

De asemenea, conform modelului, Harris avea mai multe sanse de a castiga statele de lupta Wisconsin, Michigan, Pennsylvania si Carolina de Nord, desi Trump era favorit in Georgia, Nevada si Arizona.

Alte date publicate miercuri au aratat ca aproape 20.000 mai multi republicani inregistrati, decat democrati, au votat deja pana acum in Nevada, un analist proeminent descriind acest lucru ca fiind „nemaiintalnit in acest moment in orice alt ciclu prezidential”.

Totodata, potrivit unui studiu realizat de Harry Enten, analist politic la CNN, Trump are un avans de doar 1 punct procentual in randul femeilor albe, un grup de vot traditional republican, ceea ce, potrivit lui Enten, reprezinta cel mai mic avans in randul acestui grup demografic pentru orice candidat republican din acest secol.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: