Iranul revendica „dreptul la autoaparare” dupa atacurile israeliene, in timp ce SUA fac eforturi pentru a opri ostilitatile. Vicepresedintele iranian spune ca tara sa va raspunde „la momentul potrivit si in conditii adecvate”

externe

Trei valuri de lovituri inainte de zori asupra tintelor militare din Iran au completat astazi represaliile Israelului, in ceea ce oficialii americani si altii sperau ca va fi ultima lovitura intr-un schimb ostil intre cele doua puteri regionale care a ingrijorat intreaga lume mai multe saptamani, temandu-se de o extindere periculoasa a razboiului, transmite NBC News.

Intr-un briefing dupa atacuri, un inalt oficial al administratiei Biden a declarat reporterilor ca „Acesta ar trebui sa fie sfarsitul schimbului militar direct dintre Israel si Iran”. Oficialul a spus ca aceasta este „viziunea puternica” a SUA si „a fost comunicata partenerilor nostri din intreaga regiune”.

Ministerul iranian de Externe a condamnat atacul, afirmand „dreptul inerent la autoaparare” al Iranului, dar adaugand ca tara isi va asuma „responsabilitatea pentru pacea si stabilitatea regionala”, fara a mentiona represaliile iminente.

Vicepresedintele iranian Mohammad Reza Aref (foto) a condamnat atacul Israelului, afirmand ca orice agresor trebuie „sa astepte un raspuns” proportional cu actiunile sale, care sa fie livrat la un moment potrivit, potrivit agentiei de presa de stat a Iranului.

El a facut aceste remarci in urma unor intalniri separate cu reprezentantii Hamas si Hezbollah la Teheran, unde a vizitat birourile miscarilor de rezistenta pentru a aduce un omagiu liderului Hezbollah recent asasinat Hassan Nasrallah si liderului Hamas Yahya Sinwar, ambii ucisi de Israel in ultimele saptamani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: