Un sondaj efectuat in Marea Britanie releva ca tinerii din generatia Z (sub 27 de ani) s-ar inrola in armata doar daca ar avea conexiune wifi de calitate si baie proprie

externe

soldati, generatia Z, wifi, baie proprie, inrolare, armata

Concluziile unui sondaj realizat de Ministerul Apararii de la Londra enumera 19 cerinte pe care membrii tineri ai armatei se asteapta acum sa le primeasca in timpul serviciului. Soldatii care locuiesc in cazarmi mai noi au, de obicei, o camera doar pentru ei, iar in cele mai moderne cazarmi au baie proprie.

Dar in bazele mai vechi, multi soldati au camere comune, dusuri si toalete – cu pana la sase soldati care impart o zona. Un raport oficial, citat de Daily Mail, a sugerat, de asemenea, ca mii de soldati parasesc fortele armate britanice in fiecare an din cauza locuintelor sub standarde si a calitatii proaste a alimentelor servite in cantine.

O treime dintre soldati considera ca platesc prea mult pentru cazarea lor, peste 20 000 de militari depunand plangeri oficiale cu privire la cazare in ultimii doi ani

Pana la 40% dintre soldati au declarat ca problemele legate de cazare si hrana au fost factori importanti in decizia lor de a cauta cariere alternative. Anul trecut, 15 710 soldati au parasit fortele armate, dintre care peste 6 000 ar fi avut probleme cu mancarea si cazarea, potrivit sondajului.

Acesta a aratat, de asemenea, ca o treime dintre toti soldatii considera ca platesc prea mult pentru cazare, peste 20 000 de militari depunand plangeri oficiale cu privire la cazare in ultimii doi ani, potrivit cifrelor Ministerului Apararii.

Un raport separat publicat la inceputul acestui an a constatat ca locuintele militare sunt afectate de probleme persistente, inclusiv umezeala, mucegai, defectiuni la gaz si electricitate si infestare cu daunatori.

Colonelul Phil Ingram, un fost ofiter de informatii al armatei, a declarat: „Prea multe facilitati sunt comune, unde incalzirea adesea nu functioneaza si unde acoperisurile se scurg. Exista adesea probleme cu parazitii si – cel mai rau dintre toate – exista putina intimitate.

Nu sunt surprins ca atat de multi mentioneaza cazarea ca motiv de plecare, deoarece, in general, aceasta este ingrozitoare.

Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii de la Londra a declarat ca acesta este „hotarat sa abordeze starea dezastruoasa a locuintelor de serviciu” si ca va numi un comisar al fortelor armate „care sa actioneze ca un sustinator puternic si independent pentru personal si familiile acestora, pentru a imbunatati viata de serviciu”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: