Guvernul spune ca angajatii „importanti din punct de vedere strategic” isi vor putea extinde statutul de scutire de la inrolare, dar a pornit o ancheta pentru a cerceta abuzurile

externe

Volodimir Zelenski, depozite de munitii, rusesti, arme ucrainene

Angajatii din „sectoare importante din punct de vedere strategic ale economiei” isi vor putea extinde scutirea de la recrutarea militara, a anuntat Cabinetul de Ministri al Ucrainei pe 26 octombrie, relateaza Kyiv Independent.

Intre timp, un audit al procesului de scutire este in desfasurare pana pe 15 noiembrie pentru a evalua care intreprinderi se califica pentru statutul de intreprindere critica, reflectand efortul guvernului de a echilibra nevoile de aparare ale tarii cu stabilitatea economica.

„Motivul auditului este cresterea anormala a numarului de intreprinderi critice si a numarului de angajati scutiti. Acest lucru se face in interesul consolidarii capacitatii de aparare a tarii si al prevenirii abuzurilor”, a transmis Cabinetul de Ministri intr-un comunicat.

Aproape un milion de persoane erau eligibile pentru scutire la mijlocul lunii august, potrivit Ministerului Apararii. Prim-ministrul Denis Smihal a declarat la inceputul lunii aprilie ca a ordonat ministerelor relevante sa introduca reguli „actualizate, mai corecte” privind scutirea angajatilor companiilor „de importanta critica” de la serviciul militar.

Ucraina s-a chinuit sa mobilizeze suficienti soldati pentru prima linie pentru a compensa pierderile si nevoia de a schimba soldatii care au luptat de la inceputul razboiului.

Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege actualizata a mobilizarii la mijlocul lunii aprilie pentru a intensifica recrutarea pe fondul razboiului in curs de desfasurare.

O alta lege, semnata de presedintele Volodimir Zelenski chiar inainte de adoptarea legii mobilizarii, a redus varsta minima pentru serviciul militar obligatoriu de la 27 la 25 de ani.

La sfarsitul anului 2023, Zelenski a spus ca armata, aflata atunci sub comanda generalului Valeri Zalujnii, a cerut recrutarea a 450.000-500.000 de oameni in conditiile unui razboi prelungit. Zalujnii a negat mai tarziu aceasta cifra.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: