Posibil atentat terorist in Israel: un camion a intrat in plin intr-o statie de autobuz din Tel Aviv, zeci de oameni au fost raniti, sase sunt in stare grava – VIDEO

externe

atac terorist, Tel Aviv, statie de autobuz, camion

Cel putin 33 de persoane au fost ranite, dupa ce un camion a intrat intr-o statie de autobuz din apropierea orasului israelian Tel Aviv. Sase dintre raniti sunt in stare grava, potrivit lui Eli Bin, director al serviciului de salvare israelian Magen David Adom (MDA), citat de cotidianul The Times of Israel.

El a adaugat ca MDA i-a dus pe cei raniti la spitalele din apropiere.

Asi Aharoni, un purtator de cuvant al politiei israeliene, a declarat pentru radiodifuzorul public israelian Kan ca „atacatorul a fost neutralizat”, indicand ca politia suspecteaza un atac terorist. Nu a fost clar daca suspectul a fost oprit sau ucis.

Aharoni a declarat ca un camion a intrat in plin in autobuz si in persoanele care asteptau in statie. Potrivit presei locale, multe dintre victime erau cetateni in varsta care coborau din autobuz.

Atacul a avut loc la intersectia Glilot, intr-o zona aflata in apropierea sediului agentiei israeliene de spionaj Mossad, precum si a mai multor unitati de informatii ale IDF.

MDA a difuzat imagini cu camionul de mari dimensiuni, cu o platforma in mare parte goala, care pare sa se fi izbit de un autobuz. Pe langa faptul ca se afla in apropierea sediului Mossad, statia de autobuz este, de asemenea, aproape de un nod rutier central, iar incidentul a avut loc in timp ce israelienii se intorceau la munca dupa o vacanta de o saptamana.

Tensiunile au crescut vertiginos de la izbucnirea razboiului din Gaza, Israelul efectuand raiduri militare regulate in Cisiordania ocupata, care s-au soldat cu sute de morti. Se pare ca majoritatea au fost militanti ucisi in timpul schimburilor de focuri cu fortele israeliene, dar au fost ucisi si palestinieni care participau la proteste si trecatori civili.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: