Lege si ordine pe strazile din Sibiu: Peste 500 de soferi amendati pentru parcari ilegale pe trotuar

news

In ultimele trei luni, Politia Locala din Sibiu a desfasurat o actiune intensa impotriva soferilor care nu respecta regulile de parcare, aplicand sanctiuni severe pentru parcarile ilegale.

Agentii au aplicat in total 2.375 de sanctiuni contraventionale, insumand 652.305 lei in amenzi si totalizand 3.340 de puncte de penalizare pentru diverse abateri, informeaza oradesibiu.ro

Dintre amenzile acordate, o mare parte au vizat parcarile ilegale pe trotuar. Mai exact, 531 de soferi au fost amendati pentru ca si-au lasat vehiculele pe trotuarele din oras, blocand astfel accesul pietonilor si punand in pericol siguranta circulatiei.

Alte 478 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea indicatorului „Oprirea interzisa,” iar 221 de sanctiuni s-au dat pentru oprirea sau stationarea pe trecerile de pietoni ori la o distanta mai mica de 25 de metri de acestea.

In plus, 176 de soferi au fost sanctionati pentru ca au parcat in apropierea intersectiilor, iar 83 de conducatori auto au fost amendati pentru ca si-au lasat masinile in statiile de taxi.

De asemenea, s-au aplicat sanctiuni pentru parcarile pe spatiile verzi, in statiile de autobuz si pe pistele de biciclete, aici fiind inregistrate 14 cazuri de amenzi pentru astfel de incalcari.

Un alt segment important de sanctiuni l-a reprezentat parcarea ilegala pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati. 23 de soferi au fost sanctionati, amenzile cumulative ajungand la 32.000 de lei. In sase dintre aceste cazuri, politistii au dispus ridicarea vehiculelor.

Pe langa amenzile aplicate, echipajul de ridicari auto a fost activ in 500 de cazuri. Dintre acestea, 299 de autovehicule au fost ridicate si transportate la locul de depozitare, unde proprietarii au fost nevoiti sa plateasca pentru a-si recupera masinile. In alte noua cazuri, vehiculele au fost restituite la fata locului dupa ce proprietarii au acceptat sa plateasca taxa de ridicare.

Au fost inregistrate si 54 de cazuri in care soferii s-au prezentat la masina inainte de inceperea operatiunii de ridicare, evitand astfel amenda, si 125 de situatii in care vehiculele au fost mutate pentru a permite desfasurarea unor lucrari publice. In 13 cazuri, politistii au ridicat vehicule abandonate pe domeniul public.

Costurile totale generate de operatiunile de ridicare a vehiculelor au insumat 141.500 lei, bani care s-au adaugat la suma colectata din amenzile aplicate soferilor indisciplinati.

Foto: oradesibiu.ro

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: