Locuitorii unui sat japonez aproape depopulat au confectionat manechine din plus si lemn pentru a-si alunga singuratatea

externe

sat, japonez, manechine, singuratate, depopulare

Un sat japonez izolat a gasit o modalitate creativa de a combate singuratatea pe fondul depopularii rurale si al scaderii ratei natalitatii.

Ichinono, o comunitate cu mai putin de 60 de locuitori de la nord de Osaka, a confectionat manual papusi in marime naturala pentru a servi drept companioni linistiti. De-a lungul anilor, aceste figurine au ajuns sa populeze satul, atarnand de leagane, mergand pe bicicleta, adunand lemne de foc si salutandu-si in tacere vecinii in carne si oase.

„Probabil ca suntem depasiti numeric de papusi”, a declarat Hisayo Yamazaki, o vaduva in varsta de 88 de ani, citata de Newsweek.

In timp ce copiii umpleau candva majoritatea caselor din Ichinono, cand au crescut, au fost incurajati sa isi paraseasca casele rustice pentru oras.

„Ne-a fost teama ca fiii nostri vor ajunge sa nu se mai casatoreasca niciodata daca vor ramane blocati intr-un loc indepartat ca acesta, asa ca i-am incurajat sa urmeze colegiile din oras”, a declarat Yamazaki. „Acum platim pretul”.

Revitalizarea Japoniei rurale este acum o promisiune centrala de campanie a noului prim-ministru ales al Japoniei, Shigeru Ishiba, care se straduieste sa isi pastreze functia dupa ce Partidul sau Liberal Democrat si-a pierdut majoritatea in recentele alegeri parlamentare.

Predecesorul lui Ishiba, Fumio Kishida, a introdus anul trecut un stimulent de 1 milion de yeni (aproximativ 6.500 de dolari) pe copil pentru familiile care doresc sa se mute din zona metropolitana Tokyo in regiuni rurale.

„Daca satul ramane asa cum este acum, singurul lucru care ne asteapta este disparitia”, a deplans seful satului, Ichiro Sawayama.

Cu toate acestea, exista un singur punct luminos sub forma tinerilor. Kuranosuke, in varsta de 2 ani, a devenit primul copil nascut in Ichinono in peste doua decenii.

„Cu totii vrem sa il iubim pe Kuranosuke. Acum avem pe cine iubi, iar acesta este genul de moment in care oamenii simt cea mai mare fericire”, a spus Sawayama.

Parintii baiatului, Rie, o moasa, si Toshiki, un consultant IT, s-au mutat in sat la inceputul pandemiei COVID-19 in 2020.

„Imi place la tara. Aici, ne putem gasi o identitate. In oras, exista o multime de reguli, dar aici lucrurile sunt mai libere”, a declarat Toshiki pentru Financial Times.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: