Merkel anunta ca NU isi va schimba cu nimic politica fata de refugiati

externe

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut miercuri ca politica sa a „portilor deschise” fata de migranti a declansat un val de agresiune din partea adversarilor de extrema dreapta din Germania, dar a subliniat ca nu-i va schimba cursul, transmite Reuters, citata de Agerpres.

„Confruntarile de acum din social media sunt mai taioase si mai extinse. Aceasta este democratia astazi”, a comentat ea, intr-un interviu acordat saptamanalului Die Zeit, la doua zile dupa ce mai multe sute de protestatari de extrema dreapta au huiduit-o la Dresda, in estul tarii.

Cancelarul a insistat insa ca aceasta nu o va opri sa explice opiniei publice politicile pe care le sustine.

„Politica este intotdeauna si fluida, dar baza sa a ramas constanta”, a punctat Merkel.

Cancelarul german a mai explicat ca politica sa se bazeaza pe ajutorarea oamenilor afectati de razboi sau terorism, pe respingerea traficului de persoane, care pune in pericol vieti, si pe respectarea stricta a principiului european al libertatii de miscare.

Dupa doua infrangeri in alegerile regionale din septembrie, dna Merkel a declarat ca si-ar dori sa poata da ceasul inapoi in privinta politicii legate de migranti, pentru ca Germania sa fi fost mai bine pregatita pentru sosirea afluxului de refugiati.

Aceasta „mea culpa” a cancelarului a fost considerata in general un gest de reconciliere cu criticii sai, mai ales din propriul bloc conservator, insa nu a oferit concesii reale.

„Daca vorbesc despre greseli, atunci ma refer la intregul sistem european al politicii pentru refugiati si migranti, la modul in care Europa s-a comportat fata de refugiati si migranti vreme de multi ani”, a adaugat cancelarul german pentru Die Zeit.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: