O activista topless din grupul FEMEN a incercat sa fure statuia lui Iisus din Piata Sf. Petru: „Dumnezeu este femeie” – Video

externe

O activista topless din grupul feminist FEMEN a incercat sa smulga statuia pruncului Iisus dintr-un leagan ce face parte dintr-o reconstituire a scenei Nasterii Domnului, amenajata in Piata Sfantul Petru din Roma, luni, insa a fost oprita de politistii italieni, informeaza DPA, citata de Agerpres.

Un fotograf al agentiei de presa Reuters a declarat ca femeia a sarit peste gardurile de protectie si s-a indreptat in viteza spre scena Nasterii Domnului, realizata la o scala supradimensionata, in timp ce striga „Dumnezeu este femeie!”. Ea avea vopsit pe spate acelasi slogan.

Un jandarm de la Vatican a oprit-o in timp ce incerca sa smulga din leagan statuia pruncului Iisus si a arestat-o. Incidentul s-a petrecut cu aproximativ doua ore inainte ca papa Francisc sa rosteasca traditionalul mesaj de Craciun, in fata unui numar de aproximativ 50.000 de oameni reuniti in piata.

Potrivit site-ului FEMEN, femeia in cauza este Alisa Vinogradova, iar reprezentatii acestui grup feminist au spus ca ea este o „sextremista”. Obiectivul declarat al acestei asociatii, care a fost infiintata in Ucraina, este „victoria completa asupra patriarhatului”.

O alta activista FEMEN a intreprins o actiune similara de Craciun in 2014 si a reusit sa scoata din leagan statuia pruncului Iisus inainte de a fi arestata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: