„Afront sinistru la adresa CCR”. Judecator sanctionat de CSM in urma instigarilor propagandistilor anti-DNA de la site-ul „Lumea justitiei”

news

Judecatorul Ciprian Coada de la Curtea de Apel Constanta a fost sanctionat de Sectia pentru judecatori a CSM cu diminuarea salariului brut cu 5% pe o perioada de doua luni, dupa ce a publicat un articol critic la adresa deciziei CCR in cazul anchetei DNA pe Ordonanta 13, informeaza ziare.com.

Ciprian Coada a criticat intr-un editorial decizia prin care CCR a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public/DNA si Guvern, in cazul anchetei adoptarii OUG 13/2017 de modificare a Codurilor Penale. Cazul a fost deschis la solicitarea Curtii Constitutionale.

Magistratul a fost gasit vinovat pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de articolul 99 litera a) (manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu – n.red.) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

 

„Din punctul meu de vedere, analizand existenta unor fapte ca infractiuni si impunand Ministerului Public o solutia de clasare, Curtea Constitutionala a savarsit un amestec in domeniul unei alte puteri organizate in stat, astfel incat o asemenea decizie nu poate fi aplicata si respectata intocmai, fata de cadrul legal si constitutional actual”, arata magistratul Ciprian Coada, in editorialul „Ordinea de zi: in cautarea prestigiului pierdut”, publicat pe portalul juridice.ro, pentru care a fost acum sanctionat.

La finalul articolului, judecatorul Ciprian Coada scria despre „ampla conjuratie impotriva statului de drept”.

„Asa fiind, investigarea faptelor de natura penala nu poate fi impiedicata datorita existentei unei proceduri alternative de control constitutional, deoarece, oricat de mult isi doreste, nici Curtea Constitutionala si nicio alta autoritate publica nu isi pot crea un statut supraconstitutional, respectarea Constitutiei si a suprematiei sale fiind obligatorie pentru toti subiectii de drept, potrivit articolului 1 din actul fundamental.

Cat despre ampla conjuratie impotriva statului de drept, Republica Italiana de la inceputul anilor ’80 a trait, la randul sau, o experienta, care ne-ar putea servi ca exemplu. Dar despre aceasta, in episodul urmator, poate pana atunci organele de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale vor face, chiar ele, unele dezvaluri, iar cine are urechi sa auda si sa priceapa, dar mai ales sa actioneze. In fond, ce am avea de pierdut decat aflarea adevarului?

Le ofer chiar eu un punct de plecare: incalcarea de catre diferiti functionari publici si inalti demnitari ai statului a regimului incompatibilitatilor prevazute de lege si neconsemnarea in propriile declaratii de interese a apartenentei unora la unele forme de asociere, care ar putea fi asimilate organizatiilor secrete interzise prin Constitutia Romaniei”, a scris Ciprian Coada.

Artocpul a fost imediat atacat pe site-ul luju.ro, detinut de propagandistii antijustitie Razvan Savaliuc si Adina Anghelescu, care a cerut CSM sa ia atitudine.

Curtea Constitutionala a sesizat Inspectia Judiciara la cateva zile dupa publicarea editorialului.

Sesizarea a fost facuta „in legatura cu conduita pe care domnul Ciprian Coada, judecator la Curtea de Apel Constanta – Sectia Penala, a ales sa o adopte in mod public fata de solutia pronuntata de Curtea Constitutionala”, privind conflictul constitutional intre Executiv si Parchetul General si DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: