„Ne sunt soptite scuze in urechi, este un santaj colosal”. Moscova sustine ca mai multe tari si-au cerut iertare dupa ce au expulzat diplomati rusi

externe

vladimir putin

Decizia luata de peste 20 de tari privind expulzarea unor diplomati rusi dupa otravirea unui fost agent dublu rus rus in Marea Britanie este „rezultatul unor presiuni colosale” din partea Washingtonului, a declarat marti seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, potrivit AFP, citata de Agerpres.

„Atunci cand se cere ca un diplomat sau doi sa paraseasca o tara sau alta, in timp ce ne sunt soptite scuze in urechi, stim cu precizie ca aceasta este rezultatul unor presiuni colosale, al unui santaj colosal, care constituie, din nefericire, principala arma a Washingtonului pe scena internationala”, a declarat Lavrov in cadrul unei conferinte de presa la Taskent, capitala Uzbekistanului, unde au loc marti negocieri cu privire la Afganistan.

Douazeci si trei de tari, inclusiv 16 state membre ale Uniunii Europene, au decis sa expulzeze cel putin 116 de diplomati rusi ca represalii din partea Occidentului dupa otravirea fostului spion rus Serghei Skripal pe teritoriul britanic la 4 martie, act ce ar fi fost comis de Moscova, conform autoritatilor de la Londra.

In cadrul acestor demersuri, Washingtonul conduce de departe prin expulzarea a 60 de diplomati considerati ca fiind „agenti de informatii” (48 in diferite misiuni in Statele Unite si 12 la misiunea rusa la ONU), decizand si inchiderea Consulatului Rusiei din Seattle, pe Coasta de Vest.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: