Din 20 noiembrie, comercializarea laptelui si a produselor lactate va respecta noi conditii de desfacere si etichetare, urmarind actiuni unitare intr-un cadru monitorizat de autoritati, ca urmare a promulgarii unui proiect legislativ pe aceasta tema, informeaza Agerpres.
Legea 307/2022 prevede ca procesatorii de lapte sunt obligati sa specifice pe etichete proportia reala de grasimi vegetale si alti substituenti din compozitie.
Legea mai prevede ca produsele inlocuitoare pot fi comercializate intr-un spatiu bine delimitat, pe rafturi separate fata de laptele si produsele lactate autentice, cu informarea explicita catre cumparator a continutului acestora.
De asemenea, prin aceasta lege se dispune infiintarea primului observator din domeniul agroalimentar si monitorizarea tuturor cantitatilor de lapte si produse lactate de pe teritoriul Romaniei, importate, comercializate in interiorul granitelor sau exportate, observator ce va deveni, totodata, si un corespondent al Milk Market Observatory de la nivelul Uniunii Europene.
Cei care vor continua sa foloseasca denumirea de lapte sau produse lactate pentru produsele vegetale atat in piete, hypermarket-uri cat si in domeniul HORECA si fast-food, vor risca amenzi de pana la 50.000 de lei, suspendarea autorizatiei de prelucrare, productie sau comercializare pentru o perioada de 30 de zile.
Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, condamnarea fostului manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" la 11…
Premierul PSD Marcel Ciolacu a anuntat, vineri, ca poate sa faca publice informatiile din Ucraina,…
Cancelarul german Olaf Scholz l-a indemnat vineri, in cadrul unei conversatii directe, pe presedintele rus…
Cercetarile in zona Parcului Botanic din Timisoara unde joi seara muncitorii care faceau lucrari in…
Candidatul PNL la Presedintie, Nicolae Ciuca, a prezentat vineri seara o noua dovada ca PSD…
Un profesor din Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti, a fost pus sub control judiciar pentru…