Actorul american John Schneider, anchetat de serviciile secrete dupa ce a indemnat la spanzurarea publica a lui Joe Biden

externe

amenintare, spanzuratoare, Joe Biden, actor

Agentia federala insarcinata cu protectia presedintelui SUA, a vicepresedintelui si a familiilor lor apropiate, precum si a candidatilor politici importanti si a oficialilor guvernamentali de nivel inalt, a deschis o ancheta privind declaratiile pe care actorul  John Schneider, cunoscut mai ales pentru rolul din Dukes of Hazzard le-a facut online impotriva presedintelui si a fiului sau Hunter Biden, in cursul zilei de ieri.

Potrivit publicatiei Deadline, la cateva ore dupa ce a iesit public in finala sezonului 10 al emisiunii Masked Singer, Schneider a cerut spanzurarea presedintelui, pe care l-a acuzat de „tradare”, si a urmasilor sai acuzati penal. Intr-o postare acum stearsa, criticul de lunga durata al lui Biden nu a facut nici un secret din sentimentele sale despre actualul presedinte – asa cum arata o captura de ecran a acelei postari acum sterse de pe X/Twitter.

„Acesta este comentariul meu final pe aceasta tema. Nu am spus si nici nu am insinuat asa ceva. In ciuda titlurilor care sustin contrariul, in postarea mea, nu am facut absolut deloc apel la un act de violenta si nici nu am amenintat un presedinte al SUA, asa cum au facut multe alte celebritati in trecut. Va sugerez sa recititi postarea mea actuala si sa fiti atenti la cuvinte inainte de a crede aceste prostii. Transparenta si responsabilitatea trebuie sa aiba loc pentru ca republica noastra constitutionala sa supravietuiasca. Nu exista nicio amenintare implicita sau de alta natura in aceasta declaratie”.

Oficial, Casa Alba si Secret Service, care se afla sub jurisdictia Departamentului de Securitate Interna, nu au declarat nimic despre o eventuala investigatie a lui Schneider. Cu toate acestea, surse apropiate evenimentelor confirma ca o ancheta se afla in faza preliminara.

„Analizam toate amenintarile la adresa protejatilor nostri si, din cauza intentiei, aceasta se incadreaza in definitia unei amenintari”, a informat joi o persoana din interiorul fortelor de ordine.

O amenintare „credibila” la adresa presedintelui, un delict federal de clasa D, este pasibila de pana la cinci ani dupa gratii si o amenda de 250.000 de dolari. Restrictii privind accesul la internet pot fi aplicate de asemenea de un judecator in cadrul sentintei, la fel ca si trei ani de eliberare supravegheata.

Legea „interzice amenintarile cu buna stiinta si cu buna stiinta de a ucide, rapi sau de a provoca vatamari corporale impotriva” presedintelui, vicepresedintelui, predecesorilor lor, succesorilor potentiali si a „familiei apropiate” respective.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: