Un studiu recent incheiat, ce a urmarit dezvoltarea individuala a unui grup de persoane incepand din scoala primara pana la varsta adulta, a concluzionat ca acei copii care nu tin cont de reguli sau isi sfideaza parintii in mod curent, au cele mai mari sanse sa ajunga adulti impliniti din punct de vedere educational si financiar, relateaza revista Time.
In cadrul studiului, au fost evaluati copii intre 8 si 12 ani pentru a se observa trasaturi ale personalitatii noncognitive, cum ar fi constiinciozitatea academica, constientizarea meritului personal sau capacitatea de sfidare. Dupa patruzeci de ani, cercetatorii au verificat evolutia fiecarui participant la studiu. Incalcarea regulilor si sfidarea autoritatii parentale s-au dovedit a fi elementele principale de predictie a unui venit financiar consistent in viata adulta.
Studiul nu explica de ce exista o corelatie asa puternica intre tinerii care incalca reguli si veniturile mari de la maturitate. Autorii postuleaza ideea ca asemenea copii sunt mai competitivi in scoala, lucru care duce la note mai mari. Acesti copii pot fi foarte exigenti ca adulti, iar in cazul negocierii unui salariu, ei sunt cei ce vor cere mai multi bani. De asemenea, dau dovada de mai multa vointa atunci cand lupta pentru propriile interese financiare, chiar cu riscul de a enerva prieteni sau colegi. Autorii studiului nu exclud si o varianta negativa a motivatiilor: tinerii care incalca regulile ar putea comite fapte lipsite de etica pentru a-si mari salariile ca adulti.
Copiii cu vointa puternica au reactii puternice bazate pe instinct pentru care vor lupta chiar si atunci cand sunt lipsite de logica, spun terapeutii. Vor lupta cu orice pret pentru ceea ce isi doresc.
De asemenea, terapeutii afirma ca un copil cu vointa puternica va face mai degraba ce e corect, dacat ce fac prietenii sai. Daca parintii il pot motiva si ii pot canaliza acest mod de a fi catre performanta scolara sau catre un scop real, acest gen de copil poate deveni un lider motivat, ce va fi pregatit sa faca ce e corect, chiar daca va trebui sa o faca singur.
Insa, pentru a atinge acest stadiu, trebuie dezvoltat un canal de comunicare constanta cu copilul. Trebuie ascultat. Trebuie indrumat in a-si explica viziunile, deoarece, in momentul in care isi aude ideile, poate identifica lipsa logicii unui rationament. Iar in momentul in care a dezvoltat argumente convingatoare, intervin abilitatile de negociere ale parintilor.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
10.575 de candidati s-au inscris pentru a sustine duminica examenul de intrare in Rezidentiat, dintre…
In urma unui atac mortal cu cutitul, la inceputul acestui an, ministrul german de interne,…
Primul caz cunoscut in Statele Unite al unei tulpini mai severe de mpox, boala cunoscuta…
Rusia a lansat un atac pe scara larga cu rachete si drone asupra Ucrainei in…
Vremea se incalzeste treptat, de la o zi la alta. Astazi va fi soare in…
Un barbat care a filmat trei femei in toaleta unei clinici medicale din Capitala a…