Categories: politica

Amatorismul Guvernului Grindeanu-Dragnea a speriat-o chiar si pe comisarul Corina Cretu (PSD). Ea avertizeaza ca exista riscul ca Romania sa o ia pe urmele Greciei

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Cretu (PSD), a declarat luni, la Europa FM, ca la Bruxelles se asteapta dovezi de la Bucuresti ca poate sustine cresterile salariale si de pensii angajate si ca nu va depasi un deficit bugetar de 3 la suta.

Ea a mentionat ca, in caz contrar, Romania ar putea intra in procedura de deficit bugetar excesiv, ceea ce presupune o masuri restrictive din partea Comisiei.

Invitata la Interviurile Europa FM, Corina Cretu a dezvaluit ca la Bruxelles exista temerea ca Romania sa nu ajunga precum Grecia.

”Domnul prim-ministru (Sorin Grindeanu – n.r.) i-a dat asigurari domnului Moscovici (Pierre Moscovici – comisar European pentru afaceri economice- n.r.) ca se fac calcule, astfel incat acest proiect ambitios de marire a salariilor sa se incadreze in final in acest deficit bugetar de 3 la suta. Comisia Europeana asteapta documentatia din partea Guvernului Romaniei.

In aceasta etapa suntem – in ce masura aceste mariri de salarii sunt sustenabile si se poate imbunatati viata oamenilor, in paralele cu mentinerea acestor reguli. Pentru ca am avut cazul Greciei si Comisia Europeana are aceste temeri. Spania, Portugalia au intrat in criza. E important sa nu ajungem si noi la fel. Bani, crestere economica avem. Dar sa vedem cat de sustenabile sunt aceste propuneri de mariri salariale, astfel incat sa nu intram pe procedura de infridgment, de a fi pusi sub observatie pentru felul in care depasim sau nu deficitul bugetar”, a spus Corina Cretu.

Recent, Comisarul european pentru Afaceri economice si Financiare, Pierre Moscovici i-a scris ministrului de Finante, Viorel Stefan, ca asteapta masuri credibile pentru a ramane in tinta de deficit bugetar de 3 la suta din PIB.

Comisia crede ca dupa majorarea salariilor si a pensiilor, Romania va ajunge in acest an, la un deficit bugetar de 3,6 % din PIB si de 3,9 la suta in 2018.

Guvernul sustine insa ca deficitul nu va depasi 3%, iar ministrul de Finante, Viorel Stefan, s-a angajat ca pentru a ramane in tintele stabilite prin tratatele uniunii, va recurge daca va fi nevoie, chiar si la reducerea cheltuielilor bugetare. Viorel Stefan nu a explicat despre ce reduceri ar putea fi vorba.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Epurare stalinista in versiune americana: echipa lui Donald Trump face liste cu generalii din Pentagon care trebuie dati afara pentru ca „nu corespund ideologic”

Membrii echipei de tranzitie a presedintelui ales al SUA, Donald Trump, intocmesc o lista de…

26 de minute ago

Apple, Disney, Sony si alte mari corporatii vor cumpara iar publicitate pe platforma X a lui Elon Musk, pentru a obtine favorurile administratiei Trump

Sprijinul lui Elon Musk pentru Donald Trump este pe cale sa revigoreze afacerea in declin…

40 de minute ago

O romanca si fiul sau, arestati in Spania dupa ce au sustras din seiful batranului pe care-l ingrijeau aur si bijuterii in valoare de 50.000 de euro

O femeie de 51 de ani, de nationalitate romana, care lucra ca menajera si ingrijitoare…

O oră ago