Anca Jurma s-a intalnit cu reprezentantii Comisiei de la Venetia. Ce le-a spus sefa DNA
Membrii Comisiei de la Venetia au avut o intalnire, vineri dimineata, cu reprezentantii Parchetului General, dar si cu sefii DNA si DIICOT, la discutii fiind abordate subiecte precum modificarea codurilor penale. Anca Jurma, sefa DNA, a spus ca discutia a fost una „tehnica”.
Reprezentantii Parchetului General s-au intalnit, vineri dimineata, cu delegatia Comisiei de la Venetia, pentru a discuta amendamentele la codurile penale. La intrunire au participat si Felix Banila, procurorul-sef DIICOT, si Anca Jurma, procurorul-sef interimar al DNA.
La iesirea din sediul Parchetului General, Anca Jurma a declarat ca au fost discutate aspectele tehnice ce vizeaza modificarea codurilor penale.
„Nu e vorba de niste concluzii, a fost o intalnire tehnica, cu expertii Comisiei de la Venetia. Am discutat despre legile de modificare a codurilor penale, aspecte tehnice, observatii pe care Ministerul Public deja le-a comunicat. Nu discutam ingrijorari, o sa vedeti comunicatul Parchetului General. Nu pot sa dau exemple, pentru ca deja toate observatiile pe care procurorii le-au formulat si le-au inaintat Parchetului General si CSM, le aveti pe site”, a declarat Anca Jurma, citata de Mediafax.
In cursul zilei de joi, membrii Comisiei de la Venetia s-au intalnit cu presedintele Klaus Iohannis, cu membrii CSM, cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, dar si cu membri ai Comisiei speciale pentru Legile Justitiei.
„O delegatie a Comisie de la Venetia va efectua o vizita in Romania, in cadrul actiunilor de pregatire a avizului referitor la recentele amendamente la Codul Penal si la Codul de procedura penala, adoptate de catre Parlamentul Romaniei. Avizul a fost solicitat de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. Delegatia va purta discutii cu presedintele Romaniei, ministrul Justitiei, reprezentanti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului General, Directiei Nationala Anticoruptie (DNA), Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Consiliului Superior al Magistraturii, Parlamentului, inclusiv ai Comisie speciale pentru Legile Justitiei, asociatii de judecatori si procurori si organizatii ale societatii civile”, se arata in anuntul publicat, miercuri, pe site-ul Comisiei de la Venetia.