Aproximativ 10.000 de angajati ai hotelurilor din SUA fac greva, in timp ce negocierile contractuale s-au blocat

externe

Marriott

Aproximativ 10.000 de angajati ai hotelurilor din SUA au inceput duminica o greva de mai multe zile in mai multe orase, dupa ce discutiile contractuale cu operatorii hotelieri Marriott International, Hilton Worldwide si Hyatt Hotels au stagnat, a anuntat sindicatul Unite Here, relateaza CNBC.

Unite Here, care reprezinta lucratorii din hoteluri, cazinouri si aeroporturi din Statele Unite si Canada, a declarat ca mii de lucratori din 24 de hoteluri sunt in greva in unele destinatii de calatorie majore, inclusiv San Francisco si San Diego din California, capitala Hawaii, Honolulu, Boston, Seattle si Greenwich, Connecticut.

Greva are loc in conditiile in care industria se confrunta cu o crestere de 9% a calatoriilor interne din weekendul in care se sarbatoreste Ziua Muncii, comparativ cu anul trecut, potrivit datelor privind rezervarile AAA.

„Grevele au fost, de asemenea, autorizate si ar putea incepe oricand” in Baltimore, New Haven, Oakland si Providence, a precizat sindicatul intr-un comunicat, in timp ce lucratorii si operatorii din hotel se lupta sa cada de acord asupra salariilor si a inversarii reducerilor de locuri de munca din epoca pandemiei.

Potrivit sindicatului, lucratorii din hotel sunt epuizati, iar conducerea desemneaza frecvent trei membri ai personalului pentru a face treaba a patru. Acest lucru duce la stres nejustificat si la o concentrare pe viteza in detrimentul calitatii serviciului.

„De la COVID, se asteapta sa oferim servicii de cinci stele cu personal de trei stele”, a spus un membru al personalului de la Marriott’s Palace Hotel din San Francisco.

Menajerele hotelurilor din Baltimore se lupta pentru a aduce salariile la pana la 20 de dolari pe ora de la 16,20 dolari cat iau in prezent.

Conducerile lanturilor Hilton si Hyatt au spus ca raman angajati sa negocieze un acord echitabil cu sindicatul.

Hyatt are planuri de urgenta in vigoare pentru a minimiza impactul asupra operatiunilor hoteliere legate de potentialele activitati de greva, a declarat Michael D’Angelo, seful relatiilor de munca la lantul de hoteluri de lux, intr-un comunicat.

Greva are loc in conditiile in care 40.000 de angajati ai hotelurilor Unite Here din 20 de orase se confrunta cu contracte care expira in acest an. Negocierile pentru noi contracte pe patru ani au loc din luna mai, iar aproximativ 15.000 dintre acesti lucratori au autorizat greve in 12 orase.

„Nu vom accepta o ‘noua normalitate’ in care companiile hoteliere profita reducandu-si ofertele pentru oaspeti si renuntand la angajamentele lor fata de muncitori”, a spus presedintele Unite Here, Gwen Mills, cerand o oferta mai buna.

Sindicatul i-a indemnat pe calatori sa-si anuleze sederea la hotel daca lucratorii sunt in greva si sa ceara rambursari fara penalitati.

Lucratorii Unite Here in 2023 au castigat contracte record in Los Angeles in urma grevelor, dar si in Detroit, dupa o greva de 47 de zile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: