Miliardarul CEO al SpaceX este atat de indragostit de viziunea sa de a infiinta o colonie pe planeta rosie, incat s-a oferit sa isi doneze sperma pentru aceasta cauza, potrivit unui raport publicat joi de The New York Times.
Potrivit raportului, care se bazeaza pe peste 20 de interviuri realizate de NYT si pe documente interne ale SpaceX, Musk a ordonat angajatilor SpaceX sa investigheze detaliile modului in care ar functiona o colonie pe Marte, o echipa concentrandu-se asupra habitatelor cu cupole, o alta echipa asupra costumelor spatiale si o alta asupra reproducerii. Doua surse anonime au declarat pentru Times ca Musk s-a oferit voluntar sa doneze sperma sa pentu a contribuia la dezvoltarea coloniei.
Musk a prezentat de mult timp o colonie prospera pe Marte drept ambitia sa principala in viata, afirmand ca este necesara pentru a face specia umana interplanetara in cazul unui eveniment de extinctie precum impactul unui asteroid. Dar Musk a purtat, de asemenea, o lupta personala impotriva temerilor sale privind subpopularea – pe care a numit-o „cel mai mare pericol cu care se confrunta civilizatia” – facand multi copii.
Totusi, visurile miliardarului de origine sud-africana legate de aducerea pe lume a unor copii in spatiu ar putea sa fie simple iluzii. „Nici macar nu stim daca este posibil ca o femeie sa ramana insarcinata in spatiu”, a declarat Dr. Kris Lehnhardt, care conduce cercetarea la NASA privind sistemele medicale pentru explorarea spatiului indepartat.
Chiar daca o persoana ar putea ramane insarcinata dincolo de Pamant, radiatiile intense din spatiu ar putea fi daunatoare pentru un embrion sau un fat in dezvoltare. Marte ofera putina protectie impotriva razelor solare si cosmice. Atmosfera sa are doar 1% din volumul celei de pe Pamant.
Musk a indicat anterior ca domurile gigantice din sticla si, posibil, chiar traiul in subteran ar putea ajuta la protejarea locuitorilor de pe Marte de radiatiile nocive, dar nu este clar in ce masura.
De asemenea, o persoana aflata pe suprafata planetei Marte ar resimti doar 38% din gravitatia de pe Pamant. Nu este clar cum ar afecta acest lucru o sarcina.
Musk nu este singurul care incearca sa rezolve aceasta problema. O companie numita SpaceBorn United cerceteaza fezabilitatea fertilizarii in vitro (FIV) in spatiu, planuind sa testeze FIV in spatiu pe embrioni de soarece. In cele din urma, initiativa isi propune sa testeze pe embrioni umani.
Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a vizitat in cantonament echipa nationala a acestei tari si…
Fortele de aparare aeriana din regiunea Moscova au fost active in cursul noptii de 18…
Consiliul Federatiei de la Kremlin a anuntat ca ridicarea interdictiei privind loviturile cu raza lunga…
In cadrul emisiunii „Romania de poveste“, realizatorii de la Romania TV au rulat pe burtiera…
Presedintele rus Vladimir Putin se confrunta cu un cosmar economic in timp ce natiunea se…
Dupa trei ani si jumatate de anchete, Politia a strans probe impotriva Laurei Crisan, fiica…