Statele Unite dispun de „dovezi semnificative” ca noul coronavirus s-a propagat din laboratorul din Wuhan, in China, dar nu au „certitudinea”, a declarat miercuri seful diplomatiei americane, Mike Pompeo, citat de AFP.
Intrebat intr-o conferinta de presa despre afirmatiile diferitilor oficiali americani de rang inalt, divergente in ceea ce priveste acest subiect esential, Pompeo a spus ca nu este vorba despre nicio incoerenta: „Nu avem certitudinea, exista dovezi semnificative ca vine de la laborator, aceste declaratii sunt toate adevarate”.
Departamentul de Comert al SUA, agentiile de stat si alte agentii cauta modalitati de a determina companiile americane sa isi mute atat aprovizionarea, cat si productia din China. Stimulentele fiscale si potentialele subventii de redresare sunt printre masurile luate in considerare pentru a stimula schimbarile.
„Acest moment este o furtuna perfecta. Pandemia a cristalizat toate grijile pe care oamenii le-au avut cu privire la a face afaceri cu China ”, a declarat un alt oficial al SUA.
Trump a spus in repetate randuri ca poate pune tarife noi peste peste cele existente deja de pana la 25% pentru marfurile din China. Insa, companiile americane, care platesc tarifele, sunt deja afectate de efectele pandemiei.
Alte modalitati de a pedepsi China pot include sanctiuni asupra functionarilor sau companiilor si relatii mai stranse cu Taiwanul, scria Reuters la inceputul saptamanii.
Statele Unite fac presiuni pentru a crea o alianta de „parteneri de incredere” supranumita „Reteaua de prosperitate economica”. Acesta ar include companii si grupuri ale societatii civile care opereaza sub acelasi set de standarde pentru toate domeniile, de la afaceri digitale, energie si infrastructura la cercetare, educatie si comert.
Guvernul SUA colaboreaza cu Australia, India, Japonia, Noua Zeelanda, Coreea de Sud si Vietnam pentru a „avansa economia globala”, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo. Aceste discutii includ „modul in care restructuram lanturile de aprovizionare”, a mai spus Pompeo.
China a depasit Statele Unite ca fiind cea mai importanta tara de productie din lume in 2010 si a fost responsabila pentru 28% din productia globala in 2018, potrivit datelor Natiunilor Unite.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anuntat ca vor fi demarate controale in magazine, pentru a…
Liderul nord-coreean Kim Jong-un a condus un test cu drone autoexplozive si a ordonat fabricarea…
Desi Clujul asteapta de ani de zile constructia unui spital de copii, proiectul ramane la…
Washingtonul nu exclude cresterea arsenalului sau nuclear in viitor, insa decizia in acest sens va…
Elon Musk, noul consilier al presedintelui ales al SUA Donald Trump, s-a intalnit luni cu…
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi ca a fost la Monaco, in 2022, la…