Avocatul Poporului iar a starnit scandal degeaba. Niciun elev din Capitala nu a avut temperatura la examenul de Evaluare Nationala
Niciun caz de elev care sa aiba temperatura peste 37,3 grade nu a fost raportat luni in Bucuresti la proba la Limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale, a declarat pentru Agerpres inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marina Manea.
„Nu am avut niciun caz. Niciun caz raportat de elev cu temperatura peste 37,3. Doua situatii am avut: un elev al carui parinte a murit in dimineata aceasta si nu a putut participa la examen si un altul care si-a rupt mana. Amandoi vor primi din partea medicului o adeverinta si vor participa la urmatoarea sesiune”, a afirmat inspectorul.
UPDATE Un singur elev din cei peste 170.000 care au sustinut Evaluarea Nationala a avut temperatura peste 37.3°C, a anuntat Ministerul Educatiei. Acesta este din judetul Constanta.
Absolventii de clasa a VIII-a au inceput luni Evaluarea Nationala, examenele fiind sustinute in acest an, pentru prima oara, in conditii speciale, tinand cont de masurile impuse de pandemia de coronavirus.
Conform calendarului, miercuri se va sustine proba la Matematica. Elevii din partea minoritatilor nationale vor sustine joi proba la limba materna.
Pe 22 iunie se vor afisa rezultatele, pana la ora 14,00. In aceeasi zi, intre orele 16,00 si 19,00 si pe 23 iunie, intre orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestatiile.
In data de 27 iunie este programata afisarea rezultatelor finale dupa solutionarea contestatiilor.
Avocatul Poporului a cerut recent eliminarea prevederilor ce interzic accesul elevilor cu temperatura peste 37,3 grade Celsius la examenele nationale, sustinand ca prin aceasta masura se incalca dreptul la educatie in conditii egale.
„Apreciem ca interzicerea accesului elevilor care depasesc nivelul temperaturii corporale permise are ca efect incalcarea dreptului la educatie, in conditii egale, al elevilor care ar urma sa fie exclusi de la examenele de Evaluare nationala si Bacalaureat, afectand astfel rezultatele acestora pentru accesul la studiile liceale sau universitare”, se explica in recomandarea postata, vineri, pe site-ul institutiei.