Bariera contra dronelor. Rusii vor sa construiasca o retea de baloane cu plase pentru a contracara atacurile asupra instalatiilor petroliere si militare

externe

balon

Guvernul rus intentioneaza sa construiasca o retea de baloane pentru „baraj”, denumita sistemul de protectie „Bariera”, pentru a respinge atacurile ucrainene cu drone cu raza lunga de actiune, scrie publicatia britanica The Telegraph.

O firma rusa din domeniul aeronauticii, First Airship, a dezvoltat un prototip al acestor baloane si a inceput sa il testeze, conform publicatiei britanice.

Polina Albek, directorul general al First Airship, a anuntat ca firma sa a primit primele comenzi pentru baloane.

Baloanele ar fi capabile sa sustina o plasa menita sa protejeze de loviturile ucrainene infrastructura energetica si alte obiective-cheie de pe interiorul Rusiei.

Baloanele vor fi amplasate in hangare. De acolo, ele se vor ridica rapid, formand un rand, si apoi vor lansa o plasa inalta de 250 m pentru a crea o constructie defensiva in aer.

Conform articoului The Telegraph, fiecare balon se poate ridica la 300 de metri deasupra solului, transportand o incarcatura maxima de 30 kg, suficienta pentru a transporta o plasa usoara.

Fiecare balon poate fi, de asemenea, echipat cu radar, bruiaje electronice si camere video, care ofera imagini la 360 de grade si au o raza de vizibilitate de pana la 11 km.

„Aceste capacitati permit o acoperire verticala substantiala, creand o bariera eficienta impotriva dronelor care zboara la joasa inaltime si care ameninta locatiile sensibile. Dronele nu pot vedea plasa dintre baloane, aceasta fiind prea subtire pentru ele”, a afirmat Albek.

El a adaugat ca balonul poate fi echipat cu o „arma cu vid” pentru a intercepta dronele, lansand asupra lor o plasa invizibila, „ultra-usoara si ultra-uternica”.

Fortele ruse au folosit deja baloane aeriene in razboiul din Ucraina.

Fortele aeriene ucrainene au anuntat anul trecut ca armata rusa a folosit baloane cu aer cald reflectorizante deasupra Kievului pentru a deruta apararea antiaeriana inainte de a lansa adevaratele atacuri cu rachete si drone.

Baloanele de „baraj” au fost utilizate pe scara larga atat in Primul Razboi Mondial, cat si in cea de-a doua conflagratie globala.

In ultimele luni, atacurile ucrainene cu drone cu raza lunga de actiune s-au inmultit si au avariat grav infrastructura energetica si alte obiective-cheie din interiorul Rusiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: