externe

Bariera contra dronelor. Rusii vor sa construiasca o retea de baloane cu plase pentru a contracara atacurile asupra instalatiilor petroliere si militare

Guvernul rus intentioneaza sa construiasca o retea de baloane pentru „baraj”, denumita sistemul de protectie „Bariera”, pentru a respinge atacurile ucrainene cu drone cu raza lunga de actiune, scrie publicatia britanica The Telegraph.

O firma rusa din domeniul aeronauticii, First Airship, a dezvoltat un prototip al acestor baloane si a inceput sa il testeze, conform publicatiei britanice.

Polina Albek, directorul general al First Airship, a anuntat ca firma sa a primit primele comenzi pentru baloane.

Baloanele ar fi capabile sa sustina o plasa menita sa protejeze de loviturile ucrainene infrastructura energetica si alte obiective-cheie de pe interiorul Rusiei.

Baloanele vor fi amplasate in hangare. De acolo, ele se vor ridica rapid, formand un rand, si apoi vor lansa o plasa inalta de 250 m pentru a crea o constructie defensiva in aer.

Conform articoului The Telegraph, fiecare balon se poate ridica la 300 de metri deasupra solului, transportand o incarcatura maxima de 30 kg, suficienta pentru a transporta o plasa usoara.

Fiecare balon poate fi, de asemenea, echipat cu radar, bruiaje electronice si camere video, care ofera imagini la 360 de grade si au o raza de vizibilitate de pana la 11 km.

„Aceste capacitati permit o acoperire verticala substantiala, creand o bariera eficienta impotriva dronelor care zboara la joasa inaltime si care ameninta locatiile sensibile. Dronele nu pot vedea plasa dintre baloane, aceasta fiind prea subtire pentru ele”, a afirmat Albek.

El a adaugat ca balonul poate fi echipat cu o „arma cu vid” pentru a intercepta dronele, lansand asupra lor o plasa invizibila, „ultra-usoara si ultra-uternica”.

Fortele ruse au folosit deja baloane aeriene in razboiul din Ucraina.

Fortele aeriene ucrainene au anuntat anul trecut ca armata rusa a folosit baloane cu aer cald reflectorizante deasupra Kievului pentru a deruta apararea antiaeriana inainte de a lansa adevaratele atacuri cu rachete si drone.

Baloanele de „baraj” au fost utilizate pe scara larga atat in Primul Razboi Mondial, cat si in cea de-a doua conflagratie globala.

In ultimele luni, atacurile ucrainene cu drone cu raza lunga de actiune s-au inmultit si au avariat grav infrastructura energetica si alte obiective-cheie din interiorul Rusiei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Netanyahu, la propunerea lui Macron privind embargoul asupra armelor pentru Israel: „Iranul impune un embargo asupra armelor pentru Hezbollah, houthi, Hamas?”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a criticat sambata seara pe presedintele francez Emmanuel Macron si pe…

29 de minute ago

Cod portocaliu de inundatii, astazi, pe rauri din Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, duminica, o atentionare Cod…

53 de minute ago

Donald Trump, miting la locul tentativei de asasinat din 13 iulie: “Nu ma voi opri niciodata”

Donald Trump a revenit sambata la Butler, unde a fost victima tentativei de asasinat impotriva…

2 ore ago

35.000 de ucraineni au fugit din Pokrovsk, bombardat zilnic de rusi. Orasul avea 60.127 de locuitori in 2022

Rusia a scos din functiune aproximativ 80% din infrastructura esentiala din orasul Pokrovsk, un nod…

2 ore ago

Cel putin 21 de morti dupa ce Israelul a atacat o moschee din Gaza. Aceasta era folosita ca un “complex de comanda si control” de teroristii Hamas

Numarul mortilor in urma atacului asupra moscheii Martirilor Shuhada Al Aqsa din Deir el Balah,…

3 ore ago

„Bravo, CCR!”. Reactia lui Ponta dupa ce judecatorii CCR au anulat candidatura lui Sosoaca

Victor Ponta, fost presedinte PSD si actual consilier al lui Marcel Ciolacu, felicita CCR pentru…

13 ore ago