Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi, contestatia la executare formulata de Liviu Dragnea. Fostul stapan al PSD ramane in puscarie.
Decizia nu este definitiva, iar Liviu Dragnea poate face contestatie tot la instanta suprema.
Fostul lider al PSD a fost dus joi dimineata la sediul instantei supreme, unde s-a dezbatut contestatia la executare.
„Am crezut si inca mai cred ca un om poate fi condamnat de o instanta cu respectarea legii. CCR a zis clar ca completurile de 3 sunt nelegale si nu se poate vorbi de un proces echitabil si de o hotarare corecta la mine, indiferent de procedurile adoptate. S-a spus ca vreau sa ies cu orice pret din inchisoare. Nu vreau sa ies cu orice pret si cred ca stau nevinovat. Puteam sa platesc, dar nu am vrut sa fac compromisuri”, a declarat Dragnea in fata instantei.
La iesirea din sala de judecata, intrebat de jurnalisti ce a vrut sa spuna in legatura acest pret, Dragnea a spus: „Pretul era Romania!”.
„Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezulta indiscutabil ca sentinta penala prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate si pe care acum o executa strict in temeiul acestei sentinte (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latura penala) a fost pronuntata de un complet nelegal constituit, adica de o instanta care nu este prevazuta de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arata in contestatia depusa la ICCJ de catre avocatii lui Dragnea.
„Contestatorul (…) nu exercita vreo cale (ordinara sau extraordinara) de atac impotriva hotararii definitive de condamnare, nu pune in discutie temeinica si/sau legalitatea sau autoritatea de lucru judecat ale hotararii penale definitive de condamnare, ci solicita exclusiv eliberarea sa imediata, ca urmare a publicarii oficiale a deciziei CCR care constituie o impiedicare la executare”, se mai arata in cererea catre instanta.
Liviu Dragnea a fost condamnat, in mai 2019, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul privind angajarile fictive de la DGASPC Teleorman.
Potrivit DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, in schimbul unor foloase necuvenite, a mentinut ilegal in posturi doua angajate – Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica. Cele doua nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor de munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul PSD Teleorman, spune DNA.
Conform procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica sa se angajeze si sa fie remunerata in cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat ca a contribuit, prin influenta pe care o avea in calitate de presedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica sa fie mentinute in functie la DGASPC Teleorman.
Fostul lider al PSD a contestat decizia de condamnare prin introducerea unor cai extraordinare de atac – contestatia in anulare si recursul in casatie, care au fost respinse de instanta.
Un sondaj realizat de CURS in perioada 30 octombrie-5 noiembrie arata ca romanii pun educatia…
Trei persoane au fost acuzate in legatura cu moartea cantaretului Liam Payne in Argentina pentru…
Hezbollah saluta orice efort de a opri razboiul din Liban, dar nu isi pune prea…
Franta a acuzat, joi, Israelul, ca a afectat relatiile bilaterale, dupa ce fortele de securitate…
Un copil in varsta de 11 ani a ajuns la spital, joi, dupa ce s-a…
Presedintele rus Vladimir Putin a declarat joi ca este "gata sa reia contactul" cu Donald…