BREAKING Nou sef al DIICOT a fost delegat controversatul Robert Fleckhammer. CSM a ignorat apelul ONG-urilor

news

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, marti, delegarea lui Robert Fleckhammer in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de terorism si a criminalitatii informatice din cadrul DIICOT, desi mai multe ONG-uri au trimis o scrisoare Consiliului in care isi exprimau ingrijorarea in legatura cu aceasta numire.

Robert Fleckhammer, care ocupa in prezent functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor de terorism si a criminalitatii informatice din cadrul DIICOT, va fi delegat ca sef al acestei sectii incepand cu data de 8 februarie, pe o perioada de maxim 6 luni, decizia fiind luata in CSM cu patru voturi ‘pentru’ si trei ‘impotriva’, informeaza Agerpres.

Mai multe ONG-uri au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, printr-o scrisoare deschisa, sa nu-l numeasca pe Robert Fleckhammer in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de terorism si a criminalitatii informatice din cadrul DIICOT, semnatarii fiind nemultumiti de modul in care acesta a instrumentat doua dosare in care erau implicati si jurnalisti.

ONG-urile respective, printre care Asociatia Centrul de Advocacy si Drepturile Omului, Asociatia Centrul European pentru Educatie si Cercetare Juridica, Asociatia Initiativa pentru Justitie si Fundatia Freedom House Romania, si-au exprimat ingrijorarea cu privire la felul in care au loc numirile unor procurori in functii de conducere la DIICOT.

„Drept urmare, solicita CSM sa acorde maxima responsabilitate discutiilor referitoare la ‘Propunerea de delegare in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de terorism si a criminalitatii informatice din cadrul DIICOT a domnului Fleckhammer Robert’, ce se afla pe ordinea de zi a CSM maine, 2 februarie 2021. ONG-urile considera ca orice functie de conducere intr-un parchet, cu atat mai mult in unul specializat precum DIICOT, ar trebui sa fie ocupata de procurori cu activitate profesionala solida si necontestata.

Din pacate, opinia publica a criticat felul in care unele dosare au fost instrumentate de catre procurorul pentru care se solicita delegarea in functia de procuror sef, in special dosarul magistratilor si jurnalistilor filati, precum si dosarul Radio Romania”, se arata in scrisoarea trimisa la CSM.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: