Bulai, prima iesire publica de la aparitia acuzatiilor. Cu trabuc in gura, a fost foarte iritat cand i s-au cerut explicatii – VIDEO

news

Alfred Bulai

Alfred Bulai si-a facut aparitia, luni, la sediul SNSPA unde s-a intalnit cu membrii Comisiei de Etica. Bulai a fost foarte iritat de intrebarile unei jurnaliste TVR privind acuzatiile aduse de foste studente.

Alfred Bulai, care anterior a anuntat ca va raspunde acuzatiilor doar in fata Comisiei de Etica, a cerut luni un ragaz 30 zile pentru a-si pregati apararea.

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative a informat, luni, ca au fost depuse la Comisia de etica a institutiei de invatamant superior zece sesizari cu privire la profesorul Alfred Bulai si doua scrisori adresate de cadre didactice care cer autosesizarea in legatura cu profesorul Marius Pieleanu.

„Avand in vedere acuzatiile formulate la adresa profesorului Alfred Bulai, din cadrul Facultatii de Stiinte Politice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) face urmatoarele precizari: La Comisia de etica a SNSPA au fost depuse zece sesizari, care au fost formulate de rectorul SNSPA si de catre noua foste studente. Separat de cele mentionate mai sus, mai exista doua scrisori adresate de cadre didactice de la Facultatea de Stiinte Politice, respectiv membri ai Consiliului Studentesc SNSPA, conducerii SNSPA, care cer Comisiei de etica sa se autosesizeze in legatura cu profesorul Marius Pieleanu, in baza informatiilor aparute in spatiul public. Rectorul SNSPA a trimis, spre analiza, cele doua scrisori Comisiei de etica”, a transmis SNSPA.

Potrivit sursei citate, Comisia de etica a SNSPA a preluat sesizarile, urmand sa parcurga toti pasii legali pana la solutionarea acestora.

„Comisia de etica universitara actioneaza independent fata de orice alta structura sau persoana din cadrul SNSPA. Membrii Comisiei au obligatia pastrarii confidentialitatii si echidistantei fata de partile implicate in cauza, fiind interzisa exprimarea, in spatiul universitar al SNSPA sau in afara lui, a oricarei informatii preliminare”, se subliniaza in comunicat.

SNSPA a transmis, totodata, ca nu se va pronunta public pana la finalizarea lucrarilor Comisiei de etica.

Dupa analiza dosarelor si deliberare, Comisia de etica va adopta o hotarare care va fi transmisa conducerii SNSPA si partilor implicate. Decizia Comisiei de etica va fi publicata pe website-ul oficial al universitatii – snspa.ro.

Politia Capitalei a deschis un dosar penal ce vizeaza folosirea functiei in scop sexual in cazul profesorului Alfred Bulai. Potrivit unei investigatii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Bulai ar fi hartuit sexual mai multe studente.

Presa a relatat ca foste studente l-ar fi acuzat si pe profesorul Marius Pieleanu de hartuire sexuala.

31 de profesori care predau la Facultatea de Stiinte Politice – SNSPA cer Comisiei de Etica a universitatii „examinarea detaliata si imediata” a profesorului Marius Pieleanu, incepand cu prima sedinta, in urma acuzatiilor pe care i le aduc mai multe absolvente ale facultatii.

„Initierea cu celeritate a unei cercetari referitoare la acuzatiile aduse domnului Marius Pieleanu este la fel de necesara precum cea declansata in privinta domnului Alfred Bulai”, au transmis profesorii printr-un comunicat de presa.

In acelasi timp, cadrele didactice cer „examinarea exhaustiva si rapida a celor doua cazuri, care, conform marturiilor din spatiul public, pot constitui abuzuri psihologice, hartuire si violenta sexuala. In acest sens, consideram ca audierea nepartinitoare a tuturor persoanelor implicate este fundamentala. Insistam, de asemenea, ca victimelor sa li se asigure intreaga protectie de care au nevoie. In opinia noastra, Comisia trebuie sa initieze imediat o ancheta in care sa clarifice acuzatiile privind potentialele abuzuri ale domnului Pieleanu”.

Profesorii spun ca este inacceptabil ca abuzatorii sexuali sa existe in comunitatea academica.

„Cerem asadar conducerii universitatii sa ia toate masurile pentru a proteja aceasta comunitate si a preveni comportamente toxice. Ar fi un gest de minima sanatate morala si un semnal ca intr-adevar am inteles ca exista toleranta zero fata de abuz, hartuire si discriminare. Nicio cerere de intrerupere a contractului, nici macar de incetare a relatiilor de munca, nu poate absolvi un cadru didactic de cercetarea Comisiei de Etica”, se arata in comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: