politica

Cazanciuc, din nou fake news in Parlament. Anca Dragu l-a pus la punct: „S-a spus de la aceasta tribuna un neadevar despre mine”

Presedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat marti, in plen, ca sustine bicameralismul parlamentar, pronuntandu-se insa pentru reducerea numarului de senatori si deputati.

Precizarea Ancai Dragu a survenit unei declaratii a senatorului PSD Robert Cazanciuc in cadrul dezbaterilor la propunerea legislativa de modificare a Codului de procedura penala ca urmare a deciziei CCR privind motivarea sentintelor judecatoresti in momentul pronuntarii.

Cazanciuc a sustinut ca prin adoptarea „in graba” a propunerii legislative, inainte de publicarea de catre CCR a motivarii deciziei din 7 aprilie, Senatul este „inutil” si se gandeste ca avea dreptate Anca Dragu cand propunea desfiintarea Camerei superioare a Parlamentului. Presedintele Senatului a respins insa ca ar fi avut o astfel de initiativa.

„Sunt un sustinator al ideii ca instanta sa motiveze o hotarare judecatoreasca atunci cand o pronunta. Categoric fiecare cetatean trebuie sa stie daca a gresit de ce un judecator considera ca a incalcat legea. Dar, introducerea azi pe ordinea de zi a Cpp ma duce cu gandul la o alta initiativa a doamnei presedinte Dragu de desfiintare a Senatului si ma gandesc ca mare dreptate avea doamna Dragu, (…) pentru ca, votand aceasta lege astazi, aratam ca Senatul este pur si simplu inutil. Este foarte interesant cum acestei coalitii ii plac apucaturile din alte vremuri. (…) Consiliul Legislativ, care a emis un aviz in cateva ore, (…) spune ca ‘fundamentarea solutiilor pe considerentele Curtii Constitutionale era esentiala'”.

Anca Dragu a replicat, citata de Agerpres: „Tocmai ce s-a spus de la aceasta tribuna un neadevar despre mine. Nu sustin unicameralismul, intotdeauna am sustinut, conform traditiei, bicameralismul romanesc, dar, da, sustin reducerea numarului de parlamentari”.

Propunerea legislativa de modificare a Cpp intra marti in procedura de vot in plenul Senatului, in calitate de prima Camera sesizata.

Propunerea legislativa, care a intrat pe 28 aprilie in circuitul parlamentar, este initiata de senatorii Anca Dragu (USR-PLUS), Alina Gorghiu si Iulia Scantei (PNL) si deputatul Ioan Cupsa (PNL).

Comisia juridica a acordat, saptamana trecuta, proiectului de act normativ raport de admitere cu amendamente, astfel ca, de la incheierea procesului, judecatorii au la dispozitie, in cazuri exceptionale, maximum 120 de zile (fata de 90 de zile cat prevedea propunerea legislativa in forma initiatorilor sau 30 de zile – forma in vigoare a Cpp) pentru pronuntarea sentintei si motivarea hotararii lor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

O noua numire trasnita facuta de Trump. Ministru al Sanatatii va fi un promotor al teoriilor conspiratiei

Presedintele ales al SUA Donald Trump a anuntat joi ca l-a numit in functia de…

6 ore ago

Lasconi dezvaluie numele celui care ar fi „amenintat-o”: „S-a laudat cu asta, ca el o sa fie cel care ma va scoate pe mine din aceasta cursa”

Elena Lasconi, candidat USR la alegerile prezidentiale, sugereaza ca fostul ambasador SUA in Romania in…

6 ore ago

MAE: Noua cetateni romani decedati in urma inundatiilor din Spania

 Autoritatile spaniole au confirmat faptul ca alti doi cetateni romani au fost identificati ca fiind…

10 ore ago

Oseminte descoperite pe un santier din Timisoara. Politistii criminalisti au inceput o ancheta

Muncitorii de pe un santier de langa Directia pentru Protectia Copilului Timis, au alertat, joi…

10 ore ago

Un barbat s-a urcat pe cladirea garii din Braila si ameninta ca se va sinucide

Un barbat s-a urcat, joi seara, pe cladirea garii din municipiul Braila, de unde ameninta…

10 ore ago