Biroul Electoral Central a luat in discutie, duminica seara, a doua solicitare a Dianei Iovanovici-Sosoaca de inregistrare a candidaturii la functia de presedinte al Romaniei, insa a respins-o ca inadmisibila.
Realitatea TV a prezentat contestatia depusa la BEC impotriva candidaturii Dianei Sosoaca la Cotroceni.
„Contestatie impotriva deciziei BEC din data de 3 octombrie 2024, decizie prin care s-a dispus inregistrarea candidaturii numitei Diana Iovanovici-Sosoaca la functia de presedinte al Romaniei, la alegerile prezidentiale din data de 24 noiembrie 2024.
Motivele de drept si de fapt ale contestatiei sunt urmatoarele:
1. Potrivit art. 4 alin.1 din Legea alegerilor prezidentiale nr.370/2004, pot propune candidaturi numai partidele care sunt constituite conform Legii nr.14/2003 privind partidele politice. Or, potrivit art. 3 alin.1-2 din Legea partidelor politice, pot functiona ca partide politice numai asociatiile cu caracter politic, constituite potrivit legii, si care militeaza pentru respectarea suveranitatii nationale, a independentei si a unitatii statului, a integritatii teritoriale, a ordinii de drept si a principiilor democratiei constitutionale, fiind interzise partidele politice care, prin statutul, programele, propaganda de idei ori prin alte activitati pe care le organizeaza, incalca prevederile art. 30 alin. (7), art. 40 alin. (2) sau (4) din Constitutia Romaniei.
Din textele constitutionale evocate de Legea partidelor politice, sunt interzise, printre altele, indemnul la ura rasiala, incitarea la violenta publica si manifestarile obscene, contrare unelor moravuri (art. 30 alin.7 din Constitutie). De asemenea, partidele politice care militeaza, printre altele, impotriva principiilor statului de drept ori a suveranitatii Romaniei sunt neconstitutionale, iar asociatiile cu caracter secret sunt interzise.
Concluzia dispozitiei art. 4 alin.1 din Legea partidelor politice nr. 14/2003 este aceea ca partidele politice aflate in asemenea situatii sunt, dupa caz, interzise sau nu pot functiona. Asadar, nu pot propune nici candidaturi la functia de presedinte al Romaniei.
De vreme ce sus-numita candideaza din partea si sub semnul electoral al Pardidului SOS, este evident ca aceasta candidatura nu poate fi acceptata.
De altfel, sus – numita face un titlu personal de glorie din „prietenia” cu Rusia, o tara care, in prezent, este in razboi indirect cu UE si cu NATO, organizatii din care Romania face parte.
De asemenea, sus-numita face un merit personal din apartenenta la organizatii de tip masonic, care sunt organizatii secrete.
Mai mult chiar, sus-numita nu isi ascunde antisemitismul, in repetate randuri exhiband atitudini si comportamente rasiste, precum si simpatii legionare. Acestea sunt fapte notorii, nefiind nevoie de o proba a veritatii lor”, se arata in contestatia prezentata in emisiunea Culisele Statului Paralel.
Pentru o mai buna intelegere a fenomenului, semnatarul contestatiei a anexat o „lista ne-exhaustiva a exemplelor de comportament anti-democratic al Dianei Sosoaca”.
„2. Potrivit art. 27 alin.2 lit.c) din Legea nr. 370/2004, candidatura unei persoane la functia de presedinte al Romaniei trebuie sa fie insotita de cel putin 200 de mii de semnaturi de sustinere. Din actele existente la dosarul de la BEC ar rezulta ca persoana in cauza ar fi depus 300 de mii de semnaturi. Numai ca verificarea efectuata de BEC este pur formala. Este putin probabil ca un partid care nu are alesi locali, asa cum este SOS, sa reuseasca intr-un timp record (mai putin de 20 de zile de la anuntarea candidaturii) sa obtina un numar atat de mare de semnaturi.
Este evident ca acexte semnaturi nu sunt reale, ci contrafacute.
Pentru aceste motive, va solicit sa admiteti contestatia si sa invalidati candidatura la functia de presedinte al Romaniei depusa de numita Diana Iovanovici Sosoaca si ilegal inregistrata de BEC”, se arata in contestatie.
Dupa cum se poate lesne constata, absolut toate acuzatiile ar fi valabile si pentru George Simion, ale carui manifestari violente si pro-ruse sunt arhicunoscute. Mai mult decat atat, faptul ca liderul AUR este declarat persona non grata in Moldova si Ucraina vorbeste de la sine despre legaturile sale fatise cu oamenii Kremlinului. Cu toate acestea, BEC a decis ca el poate participa la alegerile prezidentiale, spre deosebire de Diana Sosoaca.
Incepand de vineri, timp de trei zile, Amsterdam a interzis demonstratiile, dupa ce suporterii israelieni…
O femeie care a intrat, vineri, cu autoturismul, in Parcul Central din Targu Jiu, pana…
Trei adolescenti cu varste intre 16 si 18 ani din Bistrita au fost retinuti pentru…
Soferii a doua TIR-uri implicate, vineri, intr-un accident de circulatie intre localitatile Armenis si Sadova…
Muntele Lewotobi Laki-laki din Indonezia a erupt de mai multe ori vineri, aruncand in aer…
Uniunea Europeana trebuie sa isi regandeasca sprijinul pentru Ucraina dupa victoria lui Donald Trump in…