Fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, s-a pozat sambata strangand semnaturi pentru referendumul de demitere a lui Clotilde Armand avand la mana un ceas in valoare de 21.000 de dolari.
„Dar ce arogant este domnul deputat diamant, s-a afisat in fata locuitorilor Sectorului 1 cu un ceas de 21.000 de dolari -cam cat salariul anual al unui parlamentar- apoi a postat fotografia pe Facebook. Respect!”, a transmis purtatorul de cuvant al Primariei Sector 1, Ionel Stoica.
Ceasul este marca Uysse Nardin.
Daniel Tudorache a postat sambata pe Facebook fotografii in care apare strangand semnaturi pentru demiterea lui Clotilde Armand.
„Continuam campania de strangere de semnaturi din Sectorul 1. Impreuna cu voluntari si colegi din PSD, am strans si astazi semnaturi pentru demiterea primarului validat, in pietele 16 Februarie si Matache.
Din discutiile pe care le-am avut cu cetatenii, se desprinde clar o concluzie: oamenii sanctioneaza in egala masura si ineficienta actualei administratii, si apetitul pentru conflicte al doamnei Armand, care au dus Sectorul 1 in starea deplorabila in care se afla astazi”, a scris Tudorache pe Facebook.
ICCJ a decis, in urma cu doua saptamani, sa mentina cautiunea de un milion de euro impusa de DNA fostului primar PSD Daniel Tudorache. De asemenea, procurorii DNA pot sa tina sub sechestru si tezaurul de bijuterii si diamante gasit la perchezitii, in casa menajerei lui Tudorache si a fostei sale sotii.
Deputatul PSD Daniel Tudorache a declarat, la iesirea de la ICCJ, ca menajera este matusa fostei sale sotii. El s-a plans ca DNA ar fi ridicat abuziv o cutie cu bijuterii scumpe din casa menajerei.
Acuzat de complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, fostul primar al Sectorului 1 este banuit ca le-ar fi cumparat cu bani gheata obtinuti ilegal. Tudorache sustine ca bijuteriile sunt de fapt ale fostei sale sotii, care le depozitase in casa menajerei, pentru ca are mare incredere in ea.
„Este ruda sotiei. Este matusa”, a declarat Tudorache penttru Stirile Pro TV.
„Si sunt intemeiate suspiciunile procurorilor ca ati fi plasat cu fosta sotie bunuri provenite?”, a intrevat reporterul Pro TV.
„Este un abuz. Tot ce spun e un abuz”, a acuzat Tudorache.
Avocatul lui Tudorache, Mihai Dragan, a sustinut ca menajera este „persoana cea mai de incredere a doamnei Tudorache, matusa dumneaei”.
„Este persoana cea mai de incredere a doamnei Tudorache, matusa dumneaei. In 2015 i-a ars casa si a pierdut multe bunuri si de aceea prefera sa lase bunuri la matusa care pot fi furate sau distruse. Deci nu cu scopul de a ascunde eventuale surse ilicite din acte de coruptie, asa cum insinueaza DNA. Ei trebuie sa probeze. Vin cu povesti. Daca vrei sa ascunzi un bun, nu il ascunzi la matusa ta. Il ascunzi in cu totul si cu totul alte locuri sa nu poata fi gasit”, a sustinut avocatul.
Totusi, procurorii le-au gasit la perchezitii. Iar Tudorache incearca sa salveze si bijuteriile, intre care se numara un inel de 58.500 de euro, un altul de 65 de mii de euro, un set de bijuterii de aceeasi valoare, un inel cu diamant de 80 de mii de euro, dar si un diamant ce ar valora 190 de mii de euro.
Mihai Dragan, avocatul familiei Tudorache: „Cei doi sunt despartiti de circa 28 de ani si bunurile sunt ale doamnei Tudorache, obtinute de doamna Tudorache in decursul anilor. Multe dintre bunuri sunt obtinute cand domnul Tudorache era casatorit cu alta persoana”.
Printre altele, Tudorache este banuit ca prin intermediul unui apropiat ar fi obtinut zece procente dintr-un contract incheiat de Primaria Sectorului 1 cu o firma de paza.
In plus, in anii in care a ocupat functii de demnitate publica, ar fi obtinut ilegal sume de bani plasate in banci pe numele fostei sotii si al menajerei. Si-ar fi cumparat insa si haine scumpe, ar fi calatorit, ar fi dat imprumuturi ori ar fi investit in proprietati si bijuteriile aflate acum in custodia DNA.
Tezaurul ridicat la perchezitiile din noiembrie este expertizat, pentru ca procurorii anticoruptie vor sa afle care este valoarea reala a tuturor acestor bijuterii, despre care exista banuiala ca ar proveni din surse ilegale. O acuzatie pe care anchetatorii vor trebui sa o probeze si pe care fostul edil de sector o respinge categoric. Insa, daca la finalul anchetei si al procesului va exista o decizie definitiva de condamnare, mica avere va fi confiscata.
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat intr-un interviu pentru aktual24.ro ca a "ajutat" la traducere…
Muntele Fuji din Japonia a vazut, in sfarsit, joi, zapada mult-asteptata, stabilind un record pentru…
Cele mai mari companii de produse alimentare si bauturi din lume vand, in medie, in…
Taiwanul va ajuta companiile sa-si mute productia din China, avand in vedere impactul probabil urias…
Noul ministru israelian al Apararii a declarat, joi, ca a semnat un acord pentru achizitionarea…
Dupa victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale din Statele Unite, ministrul rus de externe,…