externe

Cel putin 12 migranti au murit dupa ce ambarcatiunea lor s-a rasturnat in Canalul Manecii

Cel putin 12 migranti au murit, marti, dupa ce ambarcatiunea in care se aflau s-a rasturnat in Canalul Manecii, langa orasul Boulogne-sur-Mer, a declarat ministrul francez de Interne Gerald Darmanin, adaugand ca operatiunile de salvare erau in desfasurare pentru a gasi doua persoane inca disparute, potrivit Reuters si The Guardian.

Sase copii si o femeie insarcinata se numara printre cele cel putin 12 persoane care au murit dupa ce barca inc are se aflau s-a rupt. Au fost salvate 51 de persoane de pe ambarcatiune, inclusiv doua aflate in stare critica.

Cei care au murit erau „in primul rand de origine eritreana”, dar oficialii „nu au detalii consolidate care sa ne permita sa precizam nationalitatile exacte”. Mai putin de opt persoane purtau veste de salvare pe nava supraaglomerata, potrivit ministrului Darmanin.

Darmanin a spus ca se va deplasa la fata locului.

Abordarea migratiei ilegale a fost o prioritate atat pentru guvernele britanice, cat si pentru cele franceze. Peste 2.000 de oameni au sosit in Marea Britanie cu barci mici in ultimele sapte zile, potrivit cifrelor guvernului britanic.

Saptamana trecuta, presedintele francez Emmanuel Macron si premierul britanic Keir Starmer s-au angajat sa colaboreze mai strans pentru a desfiinta rutele de trafic de migranti.

Ministrul britanic de Interne Yvette Cooper a numit moartea migrantilor un „incident infiorator si profund tragic” si a spus ca munca de desfiintare a „bandelor periculoase de traficanti si de intarire a securitatii la frontiera este… vitala si trebuie sa continue rapid”.

Canalul Manecii este una dintre cele mai aglomerate cai maritime din lume, iar curentii sunt puternici, ceea ce face ca traversarea cu ambarcatiuni mici sa fie periculoasa. In august, doua persoane au fost gasite moarte dupa ce o barca care transporta migranti care incercau sa treaca Canalul a intampinat dificultati.

„Fiecare lider politic, de ambele parti ale Canalului nostru, trebuie sa fie intrebat cate vieti vor fi pierdute inainte de a pune capat acestor tragedii evitabile? Obsesia lor continua si investitiile in masuri de securitate nu reduc trecerile, ci pur si simplu ii imping pe oameni sa-si asume riscuri din ce in ce mai mari pentru a face acest lucru”, a declarat Steve Smith, CEO al ONG-ului Care4Calais.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Gardienii Revolutiei din Iran promit Israelului „un raspuns zdrobitor” dupa raidurile aeriene efectuate joi noaptea in Liban

Gardienii Revolutiei din Iran, armata ideologica a regimului de la Teheran, a declarat joi ca…

4 minute ago

Candidatul republican la functia de guvernator al Carolinei de Nord a postat pe un forum pornografic afirmatii scandaloase, intitulandu-se „nazist negru”

Republicanii din Carolina de Nord si la nivel national evalueaza consecintele pe care le-ar putea…

34 de minute ago

Secretarul general al NAO: „Cu cat dam mai multe arme Ucrainei, cu atat mai repede va veni pacea”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, considera ca Occidentul va grabi sfarsitul razboiului din Ucraina…

O oră ago

Opt persoane ranite intr-un accident rutier produs in Gorj, dupa ce un autobuz si un microbuz s-au ciocnit frontal

Un autobuz si un microbuz au intrat in coliziune, vineri dimineata, in intersectia de la…

O oră ago

Un baiat de 12 ani din Wisconsin a impuscat mortal ursul care-l atacase pe tatal sau

Un barbat din statul amewrican Wisconsin spune ca este norocos ca este in viata dupa…

2 ore ago