Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a confirmat marti seara, la Digi 24, ca exista un surplus de 150.000 de oameni in administratie si ca va proceda la o reducere a personalului din ministerul pe care il conduce, dar numai dupa o analiza riguroasa. „Impresia mea este ca muncim mult, ne agitam mult si nu avem eficienta”, a declarat ministrul Muncii, la Digi24.
Intrebata despre o evaluare a surplusului de forta de munca din administratie, respectiv 150.000 de oameni, Violeta Alexandru a spus ca acestea sunt si cifrele pe care le are Guvernul si ca acesti angajati nu vor fi „inlocuiti total, partial, asa, fara nicio analiza”.
„Constatarea mea, la Ministerul Muncii cel putin, si sunt in plina evaluare in minister – urmand ca in foarte scurta vreme sa le finalizez si pe cele de la Casele Nationale de Pensii, cu ANOFM (Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca n.r), AJOFM, Inspectia Muncii, cu ITM-urile (Inspectoratele Teritoriale de Munca n.r), respectiv ANPIS (Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala n.r), se intampla in paralel, dar am avansat putin cu situatia de la Ministerul Muncii – impresia mea este ca muncim mult, ne agitam mult si nu avem eficienta”, a declarat ministrul Muncii.
Ea a spus ca „sunt activitati intense in unele dintre compartimentele serviciilor din minister”, dar problema este lipsa de eficienta si faptul ca „nu stim sa normam munca de asa maniera incat sa ajungem la rezultat si atunci da, probabil tot timpul vor fi justificari ca e nevoie de oameni mai multi, ca sunt necesari angajati in plus”.
Intrebata ce se va intampla cu surplusul de 150.000 de angajati, Alexandru a precizat ca mai intai se va face o evaluare riguroasa, iar apoi „in mod evident vor fi niste scaderi”.
„Eu va spun cinstit ca optica acestui cabinet este sa se faca o evaluare cat se poate de serioasa. Nu stiu daca o sa fie farmacie, dar eu cel putin ma tin serios de treaba. Nu am razbunari, nu am nimic cu nimeni, dar am evaluat cu toata rigoarea. Unde este eficienta, unde am nevoie de oameni cu o anumita calificare, incerc sa comasez anumite directii si anumite servicii in care consider ca o impreunare a expertizei. De exemplu in partea de statistica si de analiza de date, eu cred ca toate deciziile care s-au luat in ultimul an cu privire la salarizare s-au luat inertial, s-au luat istoric. Nu a facut nimeni o analiza in profunzime. (…) Deci vom face o analiza, in mod evident vor fi niste scaderi, dar nu vor fi facute nici cu razbunare si nici cu dorinta de a demonstra ceva, ci doar de a eficientiza”, a adaugat Violeta Alexandru, la Digi24.
Peste 58.000 de functionari publici au fost angajati, in ultimii doi ani si jumatate, de Guvernul PSD in diverse institutii ale statului, 90% dintre acestia fiind incadrati in structurile centrale, a declarat in luna noiembrie deputatul PNL Lucian Heius.
„Costurile de functionare ale statului roman sunt prea mari. Aceasta este cea mai mare problema cu care se confrunta Romania, astazi: costurile pe de o parte si birocratia excesiva, pe cealalta parte. Si atunci, s-au facut primii pasi pentru a reduce birocratia si pentru a reduce costurile.
Va pot spune o cifra clara si corecta: in doi ani si jumatate guvernul PSD a incadrat ca functionari publici – 90% din acesti oameni in aparatul central, 58.234 de oameni. A crescut numarul de bugetari cu acest numar. Nu este normal sa fie asa ceva”, a spus atunci, intr-o conferinta de presa, deputatul liberal.
Fostul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, a confirmat recent ca exista o intelegere intre actuala…
Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sambata, ca Kievul ar dori sa puna capat razboiului…
Liderii marilor democratii ale Grupului celor Sapte (G7) au reiterat sambata, printr-un comunicat, angajamentul de…
Peste 10.000 de persoane au fost identificate in cadrul unei anchete privind o vasta retea…
Franta se confrunta cu o crestere alarmanta a violentei legate de droguri, de la crime…
Un avion Boeing 737-800 Max al Southwest Airlines, cu pasageri la bord, a fost lovit…